Figentærte med honningskum og frangipane

Figentærte med honningskum og frangipane

Print This Post Print This Post

Friske figener er så skønne, og i kombination med en blød honningskum, er der ingen undtagelser.

Figner og honning går bare så godt sammen! Og vidste jeg ville lave en lækker frangipane-figen tærte, men vidste ikke helt hvad der ellers skulle være, men denne honningskum, blev ret lækker! Sød, men lækker! Når man kombinere de ting, med mandelsmagen, så er jeg altså i himlen!

Mandel-mørdej:

250 g hvedemel

50 g mandelmel

100 g flormelis

150 g smør, stuetemp.

1 æg

½ stang polynesisk vanilje/1 stang alm. vanilje

Frangipane:

50 g mandelmel

50 g sukker

50 g smør, blødt

½ æg, sammenpisket

Honningskum:

3 dl piskefløde

3 spsk honning

1 stang vanilje

 

Derudover:

4 friske figner

Flydende honning

 

Fremgangsmåde:

Mandel-mørdej:

Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland kornene med lidt flormelis, for at skille kornene ad.

Kom alle ingredienserne op i en skål, og ælt det sammen, til dejen lige akkurat er samlet.

Rul dejen ind i film og læg dagen på køl i ca. 30 min.

Forvarm ovnen til 175 grader alm. ovn.

Tag dejen ud af køleskabet og rul den ud til ca. 3 mm tykkelse, Beklæd en tærtering (18-20 cm) med dejen, og prik bunden med en gaffel. Sæt bunden i køleskabet, men du laver frangipanen. 

Frangipane:

Kom mandelmel, sukker, smør og æg i en skål og pisk det let og luftigt.

Smør frangipanen ud i et tyndt lag, i bunden af tærten. Bag tærten i ca. 20 min ved 175 grader, til den er gylden, og lad den køle af.

Honningskum:

Når tærten er afkølet klargøres honning-flødeskummet.

Skrab kornene ud af vaniljestangen og kom det op i en skål sammen med fløden. Pisk til en lind flødeskum og tilføj honningen. Pisk det sammen til en fast skum UDEN at OVERPISKE!

Fordel skummet på den afkølede tærtebund. Stil i køleskab i 30 min.

 

Pynt:

Vask fignerne og tør grundigt af.

Skær fignerne ud i smalle både og fordel dem på tærten. “Drizzle” en smule flydende honning tilfældigt over fignerne.

Hav på køl indtil servering.

 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

10 − 8 =