Græskarkage med chokoladestykker

Græskarkage med chokoladestykker

Print This Post Print This Post

Den saftigste kage med chokoladestykker, cream cheese frosting og chokolade ganache… MUMS!

I er simpelthen nødt til at prøve at bage denne kage – den smager så lækkert altså!

Jeg er blevet MEGA fan af græskar i bagværk – det giver den saftigste kage. Og denne her er så skøn.

Den er fyldt med lækre chokoladestykker, og toppet med to lækre cremer.

Græskarkage med chokoladestykker

Kage:
22 cm springform

180 g hvedemel

½ tsk natron

1 tsk bagepulver

½ tsk salt

1 tsk kanel, stødt

1/4 tsk ingefær, stødt

1/4 tsk muskat, stødt

110 g smør, stuetemp.

75 g sukker

60 g brunt farin

2 æg

200 g græskar pure

120 g mælk

 100 g chokolade, hakket

Cream cheese frosting:

100 g smør, stuetemp

100 g flødeost natural, stuetemp

230 g flormelis, sigtet

1/4 tsk vaniljepulver

Chokolade ganache:

250 ml piskefløde

40 g honning

200 g mørk chokolade, hakket

75 g smør, i tern

Pynt:

chokolade ruller

rød skovsyre

Fremgangsmåde:

Kage:

Varm ovnen til 175 grader og forbered springformen, med et stykke bagepapir i bunden.

I en stor skål blandes mel, natron, bagepulver, salt, kanel, ingefær og muskat.

I rørekedlen piskes smør, sukker og brunt farin lyst og luftigt med spatelen på røremaskinen. Tilføj æg ét ad gangen. Pisk godt efter hvert æg. Tilføj skiftevis mælk og de tørre ingredienser til det er godt blandet. Skrab skålens sider undervejs.

Fjern skålen fra røremaskinen, og bland græskarpureen og chokoladen i med en dejskraber.

Chokolade ganache:

Kom den hakkede chokolade og det ternede smør i en skål. Stil skålen til siden.

I en lille gryde varmes fløden, ved medium varme, til det når kogepunktet. Hæld fløden over chokoladen og smørret. Rør straks sammen med et piskeris, indtil massen er glat og skinnende.

Dæk med plastfilm helt ned til ganachen og stil på køl til den er sprøjtefast. Kom den i en sprøjtepose med en fintakket stjernetyl.

Cream cheese frosting:

I en rørekedel, piskes smørret lyst og luftigt i ca 3 min. Tilføj flormelis lidt ad gangen og pisk det hele luftigt, til en god smørcreme.

Tilsæt vaniljeekstrakt og flødeost og pisk hurtigt sammen – PAS PÅ med at piske for meget! Det skal kun lige være kombineret.

Kom frostingen i en sprøjtepose med en glat tyl.

 

Pynt:

Placer den kolde kage på et fad og sprøjt tilfældigt frosting og ganache på. 

Pynt med rød skovsyre og chokoladeruller.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

20 + seven =