Hindbærtærte med vaniljecreme

Hindbærtærte med vaniljecreme

Print This Post Print This Post

Skøn sommertærte med hindbær og vaniljecreme.

Nogle gange så skal det bare så enkelt at alle kan være med. Det kan man med denne tærte, den er så nem at lave.

I tærte i smukke farver og med sommerens friske hindbær, så bliver det ikke meget bedre!

Hindbærtærte med vaniljecreme

6-8 personer

Mørdej:

300 g hvedemel

100 g flormelis

150 g smør, stuetemp.

1 æg

½ stang polynesisk vanilje / 1 stang alm. vanilje

Vaniljecreme:

80 g æggeblomme (ca. 4 stk)

120 g sukker

25 g hvedemel

25 g maizena

½ L sødmælk

1 vaniljestang

1 spsk sukker

Derudover:

100 g mørk chokolade

300 g friske hindbær

chokoladekugler fra Specialmoment

Spiselige blomster

Fremgangsmåde:

Mørdej:

Kom alle ingredienserne i en skål, og ælt det sammen til det kun lige har samlet sig. Pak dejen ind i film og læg det på køl i minimum 30 min.

Forvarm ovnen til 200 grader.

Tag dejen ud af køleskabet og rul den ud til ca 3-4 mm tykkelse, på et meldrysset bord. Kom dejen i en perforeret tærteform, pres den godt ind i siderne. Prik bunden med en gaffel.

Bag bunden i ca. 25 minutter, til den er gylden og gennembagt. Lad den køle af.

Vaniljecreme:

I en skål piskes æggeblommerne sammen med sukker, til en let æggesnaps. Sigt mel og maizena i under piskning indtil massen er ensartet.

Skrab kornene ud af vaniljestangen og kom dem i en gryde sammen med mælken, og den tomme stang. Tilsæt 1 spsk sukker og opvarm mælkeblandingen til den når kogepunktet. Tag gryden af varmen, så snart det koger.

Fisk vaniljestangen op af gryden og hæld 1/3 af den varme mælk i skålen med “æggesnapsen” mens der røres hurtigt. Når massen er ensartet tilsættes resten af mælken lidt ad gangen mens der konstant røres. Hæld hele blandingen tilbage i gryden.

Stil gryden tilbage på varmen og opvarm langsomt under konstant omrøring. Cremen tyknes efterhånden som massen opvarmes (hvis du synes det klumper, så skal der røres kraftigere). Lad cremen koge igennem i 1-2 minutter.

Tag gryden af varmen og hæld cremen i en ren skål. Dæk med køkkenfilm helt ned til cremen og stil den på køl til den er helt kold.

Samling og pynt:

Smelt chokoladen og pensel den ud på den afkølede bund. Stil bunden i køleskabet, så chokoladen lige sætter sig (den skal ikke tempereres, da den så bliver hård at skære)

Tag vaniljecremen ud af køleskabet og giv den lige nogle slag med et piskeris, for at gøre den lækker og cremet. Tag bunden med chokoladen ud af køleskabet og fyld tærtebunden op med cremen. 

Rens hindbærrene og placer dem på tærten.

Pynt med chokoladekugler og med spiselige blomster.

Sæt tærten på køl indtil servering.



2 thoughts on “Hindbærtærte med vaniljecreme”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

five × 5 =


Translate »