Jordbærkage “snitte”

Jordbærkage “snitte”

Hvis du som jeg elsker den klassiske jordbærkage, vil du også elske disse Jordbærkage “snitter”. De er perfekte i størrelsen, og især hvis der skal laves individuelle kager.

Indlægget indeholder reklame for Odense Marcipan, samt affiliate links markeret med *.

Skal da lige love for at sommervejret har vist sig fra sin skønne side! Når man nu har ferie i denne uge, så er det jo ret fantastisk med en masse solskin, især når man ikke har været i de sydlige himmelstrøg! Vi havde dog nogle skønne dage i Sverige i sidste uge, hvor vi også var utrolig heldige med vejret, og så noget af det smukkeste landskab. Det er i hvert fald ikke sidste gang, at vi skal besøge det svenske! 

Inden vi tog afsted, fik jeg bagt disse lækre kager. Så må jo heller få delt opskriften med jer (og alle de andre jeg halter bagefter med øhm hmm..) og de er altså ret nemme at lave! 

Jordbærkage “snitter”

6-8 stk.

Bunde:

100 g smør, blødt

100 g sukker

100 g marcipan

2 æg

30 g hvedemel

½ stang vanilje

Creme:

40 g sukker

1,5 dl letmælk

0,6 dl piskefløde + 1 dl piskefløde

2 æggeblommer

20 g maizena

½ stang vanilje

Derudover:

150 g mørk blok chokolade, Odense Marcipan 

Jordbær

Lidt finthakkede pistacienødder 

Rød skovsyre

Udstyr:

*Silikomart Fashion Eclair form

Sprøjtepose og *rund tyl

Tandstikker

Fremgangsmåde:

Bunde:

Forvarm ovnen til 175 grader.

I en skål piskes smør, sukker og vanilje lyst og luftigt. Riv marcipanen og pisk marcipanen med. Tilsæt æg, ét ad gangen og pisk godt imellem hvert æg. Tilføj til sidst melet, og vend det hurtigt i.

Kom dejen i en sprøjtepose (det gør det nemmere at fylde dejen i formen), og kom dejen i Eclair formen, til det lige rammer kanten. Bag mazarinbundene i ovnen i 23-28 min. De skal være gyldne og give let efter ved tryk. 

Obs, hvis dejen hæver over kanten ved bagning, så gør det ikke ikke noget, dette skæres af efterfølgende, og så er der snacks til bageren.

Lad kagerne køle helt af i formen og kom derefter formen med kagerne i fryseren, mens cremen laves og køles ned (dette gøres for at kagerne kan komme hele ud af formen. De er ret tynde, og knækker nemt ellers).

Creme:

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Tag lidt af sukkeret og mas kornene rundt i sukkeret, for at skille kornene ad. Kom vaniljekorn, og den tomme stang, i en lille gryde sammen med mælken. Varm op til kogepunktet.

I en lille skål røres 0,6 dl fløde sammen med maizena, sukker og æggeblommer. Hæld mælken op til blandingen, mens der piskes hurtigt! Hæld hurtigt hele blandingen tilbage i gryden, under konstant piskning, mens mælken langsomt varmes op. cremen skal tykne og slå bobler. Kog cremen igennem ved medium varme i et par minutter, under konstant piskning. Tag gryden af varmen og kom cremen i en ren skål. Dæk til med husholdningsfilm, helt ned til cremen og stil på køl, til den er helt kold, 2-3 timer. 

Når cremen er helt afkølet piskes 1 dl fløde til stiv skum. Vend det forsigtigt sammen med cremen, til der er en sprøjtefast creme. Kom i en sprøjtepose med en stor rund tyl. Læg på køl.

Chokolade og pynt:

Tag kagerne ud af fryseren og skum dem ud af formen. 

Smelt og temperer chokoladen efter anvisninger på pakken. Sørg for at den smeltede chokolade er i en skål, hvor kagen kan komme ned i. Placér 2 tandstikker i hver kage, og dyp forsigtigt halvdelen af kagen i chokoladen. Sæt kagerne af på et stykke bagepapir. Lad kagerne stå en halv times tid ved stuetemperatur. 

Tag cremen ud af køleskabet og sprøjt fine “dutter” ned af kagen. Pynt af med skiver af jordbær, finthakkede pistacienødder og skovsyre. 

Opbevar på køl indtil servering.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

fourteen + 8 =


Translate »