Jule cheesecake med appelsin og mørk chokolade

Jule cheesecake med appelsin og mørk chokolade

Print This Post Print This Post

Nu nærmer juleaften sig med hastige skridt, det samme gør alle juledagene med en masse julefrokoster. Derfor har jeg lavet et bud på en lækker kage til kaffen eller dessert til julebordet der smager af jul og lækkerier.

Dette indlæg indeholder reklame og/eller affiliate links.

Jeg går på juleferie idag! og jeg siger jer at jeg glæder mig helt vildt! Synes jeg trænger til hygge, tid med familien og bare tid til det jeg har lyst til. Vi får som altid nok at se til i juledagene med julefrokoster og visitter, og så er der lige det med at vi også snart får vores hus som vi skal til at renovere! Bliver så godt. 

Hvad laver I altid i julen? Har I nogle vigtige traditioner der bare ikke må pilles ved? 

Jeg glæder mig til en sidste jul i vores lille lejlighed og ser frem til den lækre julemad som min svigermor venligst medbringer. Skønt ik?

Husk at tagge mig på Instagram med #cupcakesbysine og @cupcakedelightsbysine , så jeg kan se jeres skønne julekreationer.

Cheesecake med appelsin og mørk chokolade

Bund:

200 g Digestive kiks

90 g smør

1 tsk stødt kanel

½ tsk stødt ingefær

 

Appelsin mousse:

3,5 blade husblas

2 stk usprøjtede appelsiner

100 g creme fraiche 38%

1 tsk vaniljepaste

50 g sukker

2 dl piskefløde

 

Mørk chokolade cheesecake:

4 blade husblas

1 spsk vand

200 g flødeost naturel (ikke light)

125 g sukker

150 g mørk chokolade, Callebaut

200 ml piskefløde

 

Pynt:

Appelsinmousse

Chokoladepynt

Rød skovsyre

 

Fremgangsmåde:

Appelsinmousse:

Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand i ca. 15 minutter.

Riv appelsinerne og kom skallen op i en skål, sammen med creme fraichen. Pres saften fra appelsinerne og varm saften i en lille gryde. Tag gryden af varmen og vrid husblassen for vand. Smelt husblassen i den varme appelsinsaft og lad det køl af til stuetemperatur.

Tag skålen med creme fraiche og rør sukker og vanilje i. Rør til sukkeret er opløst. 

I en anden skål piskes fløden til let skum. Tag halvdelen af creme fraichen over i gryden til appelsinblandingen og rør hurtigt rundt. Hæld appelsinmassen op til den resterende creme fraiche blanding. Vend forsigtigt flødeskummet i, lidt af gangen. 

Beklæd bunden af en 16 cm kagering med husholdningsfilm og hæld appelsinmoussen heri, så det bliver ca. 2 cm højt. Stil i fryseren i 4-6 timer. Det overskydende appelsinmousse valgte jeg at støbe i en lille form, til at kunne bruge til pynt på toppen. Denne skal også stå i fryseren i 4-6 timer. Du kan også bare komme den i et glas og nyde.

 

Kiksebund:

Forbered en 20 cm springform med bagepapir i bunden og kagefolie rundt i kanten.

Blend kiksene til fine krummer, eller knus dem ved hjælp af en frysepose og en kagerulle. Bare sørg for at de er godt knuste.

Kom stødt kanel og stødt ingefær op til kiksekrummerne og rør det sammen.

Smelt smørret i en lille gryde og hæld det op til krummerne. Rør det godt sammen og fordel det lidt efter lidt i springformen. Fordel massen lidt op af kanterne også og pres det hele godt sammen med bagsiden af en ske.

Stil bunden på køl.

Cheesecake:

Når appelsinmoussen er stivfrossen laves cheesecake blandingen.

Udblød husblassen i koldt vand i ca. 15 min.

Varm en lille gryde op og fjern derefter fra varmen. Vrid IKKE husblassen for vand og smelt husblassen i gryden, i vandet der hænger ved. 

Pisk sukker sammen med flødeosten til det er luftigt og cremet. Bland hurtigt den varme husblas i.

Smelt den mørke chokolade og vend den forsigtigt, men hurtigt i ostecremen. I en anden skål piskes fløden til let skum og vendes forsigtigt i ostecremen.

Find den forberedte bund og form frem.

Fordel lidt af cheesecakemassen på bunden. Tag appelsinmoussen ud af fryseren og ud af formen. Placer moussen i midten af cheesecaken og tryk let ned så det fæstner. Fordel den resterende cheesecakemasse på moussen og godt ud i siderne. Glat toppen med en paletkniv.

Stil kagen på frys minimum 6 timer, til den har sat sig helt. (du kan også lade den stå i køleskabet, men kanten bliver ikke når så skarp når kagefolien fjernes.

 

Pynt:

Tag cheesecaken ud af fryseren og befri den fra formen.

Pynt med den resterende mousse (hvis du valgte at støbe i forme) samt forskelligt chokoladepynt og rød skovsyre.

Lad cheesecaken tø op i køleskabet ca 1 time inden servering.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

13 − 7 =


Translate »