Kanelkage med chokoladeganache

Kanelkage med chokoladeganache

Print This Post Print This Post

Kanelkage toppet med en lækker chokoladeganache, bare for at gøre den lidt mere luksus!

Efteråret byder bare på brugen af lækre krydderier, derfor er denne kanelkage, en kage jeg ynder at bage her om efteråret – ofte har jeg lavet den med en kakaoglasur – men denne gang skulle den toppes med en skøn chokoladeganache – fordi… Alt er lækkert med chokoladeganache!

Bagte denne kage i går, til 2. afsnit af Den store bagedyst – for der SKAL altså spises kage til! Jeg har derfor skyndt mig at skrive opskriften ind til jer – så I også kan bage den en dag. 

Denne kanelkage er utrolig nem at lave, så nup børnene med i køkkenet og nyd lidt hyggelig tid sammen.

Jeg håber at I får en skøn efterårs søndag – vi skal bruge den på hygge og en gåtur!

Indlægget indeholder affiliate links.

Kanelkage med chokoladeganache

Kanelkage:

125 g smeltet smør

2 dl creme fraiche

3 dl letmælk

400 g sukker

400 g mel

4 tsk kanel, stødt, Mill Mortar

2 tsk natron

Chokoladeganache:

2 dl fløde

320 g mælkechokolade, Callebaut

80 g mørk chokolade, Callebaut

Pynt:

Crispy pearls salted caramel, Callebaut

Salade de fleur, Mill Mortar

Fremgangsmåde:

Kanelkage:

Forvarm ovnen til 200 grader.

Smelt smørret i en lille gryde. Kom alle ingredienserne op i en skål og pisk det sammen med et piskeris, til en samlet dej.

Smør en form på 25×25 cm, enten med smør eller bagespray, og kom dejen i formen. Bag kagen mellem 35-45 min (husk at det kan være din ovn bager anderledes end min, og derfor kan kræve en anden tid til at bage)

Tag kagen ud af ovnen når den er færdig, og lad den køle helt af i formen.

Ganache:

Hvis du ikke bruger knapper som jeg, så sørg for at hakke chokoladen groft. Kom chokoladen i en skål.

Hæld fløden op i en lille gryde, og varm den op til kogepunktet (den skal ikke koge, den skal tages af lige INDEN den koger), hæld den varme fløde op i skålen til chokoladen. Rør med en lille dejskraber, i midten af skålen, så blandingen lige så stille emulgere. Fortsæt med at røre til alt chokoladen er smeltet og ganachen er tyknet. Stil i køleskabet ca. 20 min, og rør rundt i den. Fordel den på kagen og pynt med Crispy pearls og de tørrede blomster. 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

17 − 14 =


Translate »