Kiksekage

Kiksekage

Print This Post Print This Post

En skøn klassiker, der er gået lidt i glemmebogen! Sikke en skam! Min version er med kondenseret mælk, og ret lækker.

Jeg er vokset op i et hjem, med DK’s største chokolade-elsker. Min far er lige så glad for de søde sager som jeg, og giver man ham chokolade, ja så står man øverst på listen i et lille stykke tid!
Jeg har minder om at stå i køkkenet med ham og lave kiksekage (en af hans favoritter tør jeg godt sige), hvor vi dengang lavede den med smør og palmin.

Jeg er nu ikke så meget for den version (selvom jeg ikke tror min far nogensinde ændre holdning), så jeg forsøgte mig frem med denne version, på kondenseret mælk. Og HAPS det er bare godt!

Og der er ikke meget der er så nemt, som en kiksekage. Så kom i køkkenet og lad os få denne klassiker bragt til livs igen!

Kiksekage:
ca 8-12 skiver

300 g mørk chokolade

1 dåse kondenseret mælk 

35 g smør

20-25 firkantede vaniljekiks

Derudover:

En rugbrødsform eller en aflang alu brødform

friske jordbær til pynt

Rød skovsyre til pynt

Fremgangsmåde:

Beklæd formen med husholdningsfilm (jeg giver min et tyndt lag sprayfedt for at det klæber til siderne).

Hak chokoladen groft, og smelt den ved svag varme, i en lille gryde, sammen med den kondenserede mælk og smørret.

Rør til al chokoladen er smeltet, og massen er ensartet.

Fordel et tyndt lag af chokolademassen i bunden af den klargjordte form og læg et lag kiks ovenpå.

Fortsæt til der er fem lag med kiks, med chokolade imellem og slut af med et lag af chokolademassen.

Stil kiksekagen tildækket i køleskabet i minimum 4 timer (eller også gerne til næste dage).

Tag kagen ud af køleskabet 10 min før servering og fjern fra form og frigør for husholdningsfilm.

Skær jordbærrene i kvarte og i halve og pynt med jordbær og skovsyre på kiksekagen.



2 thoughts on “Kiksekage”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

5 × two =