Lemon meringue vandbakkelse med craquelin

Lemon meringue vandbakkelse med craquelin

Disse vandbakkelser er både søde og syrlige, og helt igennem fantastiske! Det sprøde ydre og det bløde indre, er bare en magisk kombination.

Jeg kan virkelig ikke holde fingrene fra fadet, hvis der står sprøde vandbakkelser på det! Altså craquelins. Vandbakkelser i sig selv, har en stor plads i mit hjerte… Min kære farmor serverede altid vandbakkelsesstænger med glasur, når jeg kom på besøg. Desværre var det ikke så ofte vi havde muligheden for at se hinanden, da jeg var barn, så derfor smiler jeg altid ekstra meget, når jeg står i køkkenet og laver vandbakkelsesdej, og tænker på hende stå og nynne. Skøn kvinde, det er hun!

Disse skønne kager, skal helt sikkert laves igen til sommer!

Dette indlæg indeholder affiliate reklamelinks, markeret med *.

Lemon Meringue craquelin

12 stk

Choux dej:

150 g vand

60 g smør

85 g hvedemel

1 tsk sukker

1 knsp salt

2 æg

Sprød kiksetop:

85 g smør

100 g sukker

1/4 tsk salt

100 g hvedemel

Lemon curd:

Saft fra 4 øko citroner 

Skal fra 2 af citronerne

3 æg

170 g sukker

70 g smør, i tynde skiver

Citron creme:

3 dl piskefløde

3 spsk flormelis

1 tsk vaniljepaste

200 g lemon curd

Marengs:

1,5 dl past. æggehvide

300 g flormelis

Fremgangsmåde:

Choux dej:

Varm vand og smør op i en gryde, til det når kogepunktet. Tilsæt mel, sukker og salt, og rør kraftigt til dejen slipper grydens kanter. Tag gryden af varmen, og lad dejen køle af i 5-7 minutter. Tilsæt ét æg af gangen og rør godt, til dejen samler sig. Fyld dejen i en sprøjtepose* (affiliatlink) og sprøjt 12 runde toppe med en diameter på ca. 5 cm på en bageplade med bagepapir.

Kiksetop:

Varm ovnen til 180 grader.

Ælt alle ingredienser sammen med fingrene. Rul dejen tyndt ud, til ca. 3 mm tykkelse. Stik 12 små cirkler på 4-5 cm i diameter ud, og placer en cirkel på hver af vandbakkelserne. 

Bag vandbakkelserne i 30-35 minutter. Åbn IKKE ovnlågen under bagningen, da de så vil falde sammen. Tag forsigtigt en bolle ud af ovnen når tiden er gået. Stil bollen på bordet – begynder den at falde sammen, så stil den straks tilbage i ovnen. Bag 5 min mere. Hvis den ikke falder sammen, tager du blot de resterende boller ud af ovnen. 

Lad bollerne køle helt af på en rist. 

Lemon curd:

Citronsaft, æg og sukker piskes sammen i en gryde, over middelvarme. Må ikke koge. Tilsæt smør og citronskal, og fortsæt med at piske til det begynder at tykne.

Konsistensen er rigtig når du, på bagsiden af en ske, kan lave et spor der ikke løber sammen.

Hæld det igennem en sigte og i et patentglas. Curden kan holde sig ca. 1 uge på køl.

Citron creme:

Når curden og bollerne er helt afkølet, forberedes citroncremen.

Pisk fløden til tyk skum sammen med flormelis og vanilje. Inden den er helt fast, vendes lemoncurden i, med forsigtig hånd. Kom cremen i en sprøjtepose med en fyldetyl*, (affiliatlink) og sprøjt cremen ind i craquelinerne. 

Marengs:

Pisk hviderne stive og tilsæt flormelisen lidt ad gangen. Pisk det til marengsen er sej og glat, i ca. 5-10 min. 

Kom i en sprøjtepose med en rund glat tyl, ca. 1 cm i diameter, og sprøjt i flotte toppe på craquelinerne. 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

nine + twenty =


Translate »