Moderne jordbærkage med yoghurtmousse og mazarinbund

Moderne jordbærkage med yoghurtmousse og mazarinbund

Print This Post Print This Post

Nogle gange opstår der magiske tanker i ens hovede, og når de tanker så lykkedes at få realiseret, så bliver man ret glad i låget! Denne kage, er mit bud på en moderne fortolkning af den klassiske jordbærkage.

Dette indlæg indeholder reklame og/eller affiliate links.

Hvem elsker ikke den gode gamle jordbærkage, klassisk, med mazarinbund, chokolade, vaniljecreme og jordbær på toppen? Jeg går i hvert fald! Det er min ultimative sommerfavorit! Men nogle gange så må man gene ruske lidt i klassikerne og skabe noget lidt anderledes. Derfor har jeg skabt min moderne fortolkning af den klassiske jordbærkage, og i kan tro jeg har glædet mig til at dele opskriften med jer!

Mit bud på den moderne jordbærkage består af en mørdejsbund, mazarinbund, jordbærkompot og en let yoghurt-vaniljemousse. Derudover er den pyntet med velvet chokoladespray og hvid chokolade cremeux.

Kagen tager lidt tid, men mest frysetid, da der er flere elementer. Cremeuxen startes gerne dagen før, at kagen skal serveres. Det gode ved kagen er, at den kan laves noget tid i forvejen, for at gøre det lidt nemmere! Det vigtigste er, LÆS GRUNDIGT! Læs opskriften grundigt igennem og planlæg din tid.

Den hvide chokolade cremeux er inspireret af The Food Factory

Moderne Jordbærkage

Mørdejsbund:

300 g hvedemel

100 g flormelis

150 g smør, stuetemp.

1 æg

½ stang polynesisk vanilje / 1 stang alm.vanilje

Mazarinbund:

75 g blødt smør

lidt salt

60 g sukker

100 g revet marcipan

½ blomme

1 æggehvide

Jordbærkompot:

200 g frosne jordbær

1 spsk vand

1 spsk sukker

½ tsk citronsaft

1 vaniljestang

2 blade husblas

Vanilje-Yoghurtmousse:

4 blade husblas

1 stang polynesisk vanilje.

100 g sukker

3,5 dl fløde

1,75 dl A38 0,5%

Hvid chokolade cremeux:

1 blad husblas

2 æggeblommer

15 g sukker

140 g hvid chokolade, Callebaut

160 ml piskefløde

Udstyr:

16 cm kagering

20 cm kagering

Sprøjteposer

Rund tylle, 10 mm

Kageplast

Pynt:

Vellutina velvet spray, rød

Rød skovsyre

Friske jordbær

Fremgangsmåde:

Jordbærkompot:

Udblød husblassen i rigeligt koldt vand i ca. 15 min. Kom jordbær, sukker, vand, citronsaft og vanilje op i en lille gryde, og lad det simre i 10 min tid, med jævnlig omrøring. Mos jordbærrene lidt undervejs. Fisk vaniljestangen op, vrid husblassen for vand og rør den ud i kompotten.

Lad kompotten køle lidt af. Forbered en 16 cm kagering med husholdningsfilm, som sættes stramt over bunden. Placér kageringen på et fladt underlag. Hæld kompotten heri, og stil i fryseren i 4 timers tid.

 

Cremeux:

Udblød husblas i rigeligt koldt vand. Hak den hvide chokolade og kom den i en skål.

Pisk hurtigt æggeblommerne sammen med sukkeret, så det lige er blandet.

Varm fløden op i en lille gryde, hæld det herefter i den piskede æggemasse og hæld hele herligheden tilbage i gryden. Varm massen op til 83 grader under konstant omrøring. Tilføj Husblassen og sigt cremen ud over den hakkede chokolade og rør rundt i skålen indtil massen samler sig og bliver blank. Dæk cremen til med husholdningsfilm og sæt på køl til næste dag.

 

Mørdejsbund:

Skrab kornene ud af vaniljstangen. Rør vaniljekornene ud i lidt flormelis, for at skille kornene ad. Kom alle ingredienserne op i en skål, og ælt kun til dejen lige akkurat er samlet. Rul dejen ind i film, og lig på køl i 30-60 min.

Forvarm ovnen til 200 grader, alm. ovn.

Rul dejen ud til ca. 3 mm tykkelse, og stik bunden ud med den 16 cm store kagering. Placér kageringen på en bageplade med bagepapir, og pres den udstukne bund ned i. Stil til siden, imens mazarinmassen laves.

 

Mazarinbund:

Rør sukker, salt og det bløde smør grundigt sammen. Rør marcipan blødt med æg. Bland de to ting sammen og fordel det på den forberedte mørdejsbund. Bag 20-24 minutter ved 200 grader. Lad bunden køle helt af.

 

Vanilje-Yoghurtmousse:

Når kompotten er frossen og bunden afkølet, laves yoghurtmoussen.

Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand i 15 minutter. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud, mas dem sammen med lidt af sukkeret. Kom sukker, vanilje (korn + stang) 0g 0,75 dl af fløden i en gryde. Varm op til sukkeret er smeltet, uden massen begynder at koge. Sigt blandingen op i en skål. Vrid husblassen for vand og rør i den varme flødeblanding. Lad den køle, til den er fingerlun. 

Rør yoghurten ud i den lune flødeblanding, lidt ad gangen. Pisk den resterende fløde til let skum. Vend lidt ad gangen i yoghurtblandingen, til det danner en ensartet mousse.

 

Samling og pynt:

Klargør en 20 cm kagering, ved at betrække bunden, stramt, med husholdningsfilm og placer formen på et fast underlag, så den er til at flytte ind i fryseren senere. Beklæd siderne med kageplast.

I midten af formen placeres den afkølede bund. Tag jordbærkompotten ud af fryseren, og placer den ovenpå bunden. Hæld alt yoghurtmoussen i formen og stil kagen ind i fryseren i minimum 6 timer, gerne til næste dag, hvor cremeuxen jo også er klar. 

Når kagen er helt stivfrossen befries den fra form og kageplast. Ryk kagen til et stykke bagepapir på bordet, og ryst din velvet spray godt. Spray velvet sprayen på kagen, mens kagen stadig er stivfrossen, med ca 20 cm afstand. Sørg for at få dækket kagen godt. Ryk hurtigt kagen til det ønskede kagefad, mens den stadig er frossen. 

Tag cremeuxen ud af køleskabet og kom den i en sprøjtepose med en 10 mm rund tyl. Placer små “dutter” med cremeuxen på kagen. (resten af cremeuxen kan du komme i fryseren og komme til en anden god gang). Pynt med Friske jordbær og skovsyre.14 thoughts on “Moderne jordbærkage med yoghurtmousse og mazarinbund”

 • Super smuk kage 😍
  Taler vi om én og samme kagering i pkt. Jordbærkompot og Mørdej.?
  Kan det være en springform.? Jeg har læst det flere gange og kan simpelthen ikke se det for mig 🧐
  På forhånd tak ☀️

  • Hej 🙂 ja, det er en kagering på 16 cm, som bruges til både jordbærkompot og bund (jeg fjernede den fra kompotten da den var frossen) . Du kan også bruge en springform, men kanterne kan risikere at blive mindre skarpe 🙂 og tak!

 • Hej
  Under punktet mørdejsbund skriver du opvarm ovnen til 200 grader varmluft, men under mazarinbund skriver du bages bed 180 grader – hvilken skal man forholde sig til?

  • Hej! det er da mig der har siddet små-forvirret tror jeg! Det er hermed retter, til 200 grader 🙂

   • Perfekt, tak! 😃
    Lige endnu et spørgsmål inden jeg kaster mig ud i det; når den har stået på frost hele natten, hvor længe skal den så stå for at tø op? Og er det i køleskab eller på køkkenbordet den skal tø op?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

12 + nine =


Translate »