Moussekage med glaze og saltkaramel

Moussekage med glaze og saltkaramel

Print This Post Print This Post

Rigtig godt nytår!

Er 2016 også fløjet væk for Jer?

Lige om lidt går dette år på hæld, og et nyt står for døren.. Der er noget ret magisk over nytåret, synes I ikke?

Hvor, hvordan og med hvem skal I springe ind i det nye år med? Vi skal tilbringe nytårsaften hos søde venner, med vores små drenge, massere af skøn mad (måske lidt ondt i mavsen dagen efter) og ingen tvivl en masse grin. Jeg glæder mig helt vildt til denne aften og til at gå ind i nytåret med folk jeg holder af.

Nåh, denne kage har jeg også glædet mig til at dele med Jer, jeg lavede den inden jul, men har først ham tid til at dele den nu! Der er jo liidt travlt her i julen. 

Dette var mit 2. forsøg med glaze, men bestemt ikke sidste!

Det er er skøn kage der består af en hasselnøddebund, en mælkechokolademousse og en saltkaramel mousse. Og sidst men ikke mindst, en mælkechokolade-glaze tilsat lidt bronzestøv. Mums! 

unnamed-6

Husk at læse opskriften godt igennem og planlæg din tid!

Kagen rækker til 8-10 pers. 

Nøddebund:
16 cm springform

100 g hasselnødder

100 g sukker

1 stort æg

Mælkechokolademousse:
16 cm kagering

85 g mælkechokolade

125 ml piskefløde

Saltkaramel mousse:
18 cm Eclipse silikoneform

100 g sukker

50 g smør

2 dl piskefløde

Havsalt efter smag

3 blade husblas

4 dl piskefløde

Glaze:

4 blade husblas

110 g hvidt sukker

100 g sødmælk

120 g mælkechokolade, hakket

Lidt bronzestøv

nbbjb

Fremgangsmåde:

Chokolademousse:

Beklæd din kagering med mad-film, stramt over bunden, så den er klar til din chokolademousse. 

Hak chokoladen fint og kom den i en skål. Pisk 75 ml fløde til skum og bring den resterende fløde til kogepunktet og hæld den over den hakkede chokolade. Rør rundt i midten af skålen med en dejskraber, til massen samler sig og bliver blank. Vend lidt af det letpiskede skum i chokoladen, og vend derefter forsigtigt det sidste i. Kom moussen i din forberedte kagering og stil i fryseren, til den er helt fast, min. 2 timer.

Bund:

Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn og beklæd din springform med bagepapir i bunden (ikke op ad kanterne).

Hak nødderne helt fint. Bland dem sammen med sukker og æg. 

Hæld blandingen op i den forberedte form og bag i den forvarmede ovn i ca. 25 min. Lad bunden køle helt af, på en rist. Stil bunden til side.

 Saltkaramel-mousse:

Når chokolademoussen er helt frossen, forberedes saltkaramel-moussen.  

Udblød husblas i rigeligt med koldt vand. 

I en gryde smeltes sukker (uden omrøring), ved middelvarme. Det skal have en dyb brun farve. Tilsæt smørret og rør det hurtigt i, det vil bruse lidt, men bare sørg for at røre godt rundt så intet brænder på.Kom fløden op i gryden og rør godt rundt i karamellen. Sukkeret vil stivne op, men bare bliv ved med at røre i gryden, til sukkeret er smeltet ud i fløden igen.

Nu skal karamellen bare tykne. Det skal gøres under omrøring, ved middel varme. På dette stadie bruger jeg en gummispatel. Karamellen er tyk nok, når spatelen trækker spor efter sig. Tilføj havsalt efter smag.

Tag gryden af varmen og tilføj den udblødte husblas til karamellen. 

Pisk fløden til lind skum. Kom noget af den kolde flødeskum op i karamellen, og rør hurtigt for at temperere husblassen, og kom hurtigt hele molevitten op til fløden og vend hurtigt, men forsigtigt sammen. 

Samling:

Fordel halvdelen af moussen i din silikone Eclipse form og sæt den i fryseren ca. 10-15 min, til den har sat sig lidt. Placér forsigtigt den frosne mælkechokolademousse og hasselnøddebunden oven på saltkaramel-moussen og fordel saltkaramel-mousse rundt i kanten af formen. Sæt kagen tilbage i fryseren til den er stivfrossen, gerne natten over.

unnamed-9 

Glaze:

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 15 min. Hæld sukker og sødmælk i en gryde og bring det i kog, ved middelvarme, til sukkeret er smeltet. 

Den hakkede mælkechokolade kommes op i en høj kande. Hæld den varme mælkeblanding op til chokoladen og tilsæt husblas, samt bronzestøv. Blend det sammen med en stavblender (her er det vigtigt at holde stavblenderen nede i massen, så der ikke dannes luftbobler). Nu skal glazen køle ned ved stuetemperatur, til den når en temperatur der hedder 32-35 grader, her kan den nemmelig overhældes på kagen. 

Når glazen har nået sin temperatur, tages kagen ud af fryseren og befries fra formen. Placér kagen på en rist med en bradepande under (denne opfanger overskydende glaze). Hæld nu glazen over kagen og lad overskydende rende af. 

Placér kagen på det ønskede fad og pynt efter ønske. 

Pynt:

Min blev pyntet med BRONZE fra Johan Bülow, guldstøv, crunchy chokoladeperler fra Valhrona og marcipanstjerner.

Opbevar kagen på køl, til servering. Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

7 + 14 =


Translate »