Vil du gerne forkæle én du har kær på Valentinesdag, så er denne ultra nemme kage et godt bud.
Herhjemme “fejrer” vi ikke Valentinesdag, men jeg kunne ikke dy mig for muligheden for at lave en nem kage, som selv den mindst bagekyndige ville kunne finde ud af, at lave til den man holder af. Den er SÅ nem, at jeg næsten ville påstå at min mand ville kunne bage den… men også kun næsten!
Kagebunden er god til frysning også – da den forbliver svampet!
Dette indlæg indeholder affiliate links.
Valentineskage
20×30 form [1]
Kage
440 g kagemel
400 g sukker
2 tsk natron
1 tsk salt
1 spsk vaniljepaste
2 spsk eddike
120 ml olie
475 ml vand, varmt
65 g kakao
Chokolade smørcreme
225 g smør, stuetemperatur
220 g flormelis
175 g mørk chokolade, smeltet og let afkølet
1 spsk vaniljepaste
2-4 spsk fløde
Krymmel [2] efter ønske
Fremgangsmåde:
Kage:
Forvarm ovn til 175 grader.
Smør en 20×30 cm form og beklæd bunden med bagepapir.
I en stor skål blandes alle de tørre ingredienser sammen. Kom alle de resterende ingredienser i, og bland det hele sammen. Hæld dejen op i formen, og bag 30-40 min (husk at alle ovne er forskellige, så tjek til kagen undervejs – en tandstik skal komme ren ud).
Lad kagen køle lidt af i formen, og tag den derefter ud af formen til at køle færdigt.
Smørcreme:
Pisk smør i ca. 3 min. Pisk flormelisen i og pisk til det er lyst og luftigt. Pisk chokoladen, vanilje og 2 spsk fløde i, til en glat creme. Den skal være let og nem at fordele. Tilføj ekstra fløde, hvis du finder det nødvendigt.
Spred smørcremen ud på den afkølede kage med en lille palet.
Drys med det krymmel du ønsker.