OREO kage

OREO kage

Print This Post Print This Post

ENDELIG! Endelig fik jeg smidt denne lækre sag på bloggen! I er også ved at være nogle stykker der har spurgt efter den!

Der er ingen undskyldning for hvorfor denne kage endnu ikke er kommet på bloggen! Det er ved at være en del måneder siden den er blevet lavet – og tro mig, har tænkt på det mange gange! Men hver gang er jeg blevet distraheret af noget! Men nu har jeg endelig fået taget mig sammen! yay!

Den er egentlig ret simpel at lave – så kast jer ud i det, og så er den bare mums!

Chokoladebunde:
2x 16 cm bunde
 

6 spsk kakao

250 g hvedemel

300 g sukker

2 tsk bagepulver

lidt salt

2 æg

150 g smør

2,5 dl vand

Frosting:

400 g smør, stuetemp.

800 g flormelis, sigtet

2 spsk piskefløde

8 OREOs

+ 10 ekstra OREOs

 

Ganache:

100 g mørk chokolade, GOD kvalitet

1 dl piskefløde

1 spsk honning

 

Pynt:

Flødeskum

OREOs

20150909_153155

Fremgangsmåde:

Forvarm ovnen til 170 grader.

Beklæd bundene af to 16 cm springforme, med bagepapir og smør siderne.

Sigt kakao, hvedemel, bagepulver, salt og sukker sammen i en skål. Smelt smørret i en gryde, over middelvarme.

Kom æg, smeltet smør og vand op til de sigtede ingredienser og pisk til dejen er glat. Fordel dejen i de to springforme.

Bag bundene midt i ovnen, i ca. 35 min. Tjek løbende med en tandstik for at tjekke om bundene er færdige (der må ikke hænge dej ved). Pas på med at overbage, de må ikke blive tørre.

Lad bundene afkøle i ca. 10 min. inden de tages ud af formene. Når bundene er helt kolde, deles hver bund i to.

Pisk smør lyst og luftigt, i ca. 5 min.

Tilføj den sigtede flormelis, lidt ad gangen. Pisk frostingen, i ca. 10 min. (jo mere der piskes, des mindre smager den af smør).

Del de 8 OREOs og skrab cremen ud. Pisk det med i frostingen. Skallerne fra de 8 OREOs knuses til fint pulver og vendes i frostingen.

Knus de ekstra 10 OREOs og sæt til side.

Begynd at samle kagen.

Bund – frosting – lidt knust OREO.
Bund – frosting – lidt knust OREO.
Bund – frosting – lidt knust OREO – bund.

Stil kagen på køl så frostingen kan sætte sig.

Lav i mellemtid ganachen.

DSC_0087

Fremgangsmåde:

Kom de tre ingredienser i en lille gryde, og smelt dem sammen over middelvarme. Rør undervejs, for at få en fin og blank masse.

Rør til blandingen er jævn, blank og tyknet.

Hæld op i en ren skål og læg film helt ned til ganachen, for at undgå der dannes skind. Lad ganachen køle ned ved stuetemperatur.

Tag kagen ud fra køl og smør kagen op med resterende frosting.

Fordel ganache på toppen, og lad dryppe ned ad siderne.

Stil kagen på køl igen i ca. 20 min.

Pynt af med flødeskum og OREOs.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

two × 2 =


Translate »