Passionscurd
[Print_link]
Vi kender stort set alle til lemoncurd, og jeg elsker det virkelig, derfor eksperimentere jeg med flere smage.
Jeg er ret vild med lemoncurd, og synes at det er fantastisk til så mange forskellige ting, derfor ville jeg gerne lave nogle forskellige varianter af denne curd. Den første slags jeg har leget med, er passionscurd. Og hold nu OP hvor er jeg vil med det! Seriøst! Det bliver du også, og det er lige så varierende som lemoncurd.
Få opskriften herunder.
Passionscurd
Giver 1 lille glas
5 passionsfrugter
50 g smør
75 g sukker
1 æg + 1 blomme
Fremgangsmåde
Steriliser dit glas med kogende vand, og evt. Atamon.
Halvér passionsfrugterne og skrab frugtkødet ud. Kom frugtkødet i en minihakker og puls det 2 gange, for at løsne frugtkødet let.
Placer en si, henover en gryde, og sigt frugtkødet igennem, så saften ligger i gryder. Hvis du som jeg ønsker en smule af kernene i curden (det er virkelig lækkert!) så stil dem til side og vent med at bruge dem til curden er færdig.
I gryden med passionssaften, tilføjes de resterende ingredienser. På lav varme, pisker du lige så stille hele tiden, indtil smørret er smeltet.
Skru op til medium varme og pisk stadig. Efter ca. 6-7 minutter, burde blandingen være tyk nok til at kunne dække bagsiden af en træske (kør forsigtigt en finger over skeen, pas på det er varmt!). Fjern blandingen fra varmen og tilføj nu nogle af kernerne (hvis ønsket), hæld det på det steriliserede glas og kom straks låg på.
Opbevar i køleskabet i op til 2 uger.