Rabarberkage med hvid chokoladecreme

Rabarberkage med hvid chokoladecreme

Print This Post Print This Post

Nem rabarberkage med fløjlsblød chokoladecreme.

Undskyld for den lange stilhed herinde. Det er snart to måneder siden jeg sidst har delt en opskrift herinde, og det er ærlig talt for dårligt. Så nu tager jeg mig sammen og sætter tid af i kalenderen, på at skrive de opskrifter ind, som I har vist interesse for! Og ikke mindst, skal jeg have bagt en masse igen! Det er ved at være længe siden jeg har ladet kreativiteten slippe løs og bare nyde at stå i køkkenet. Der har været for travlt på alt for mange fronter, men nu kommer der forhåbentligt lidt ro på igen. 

Denne rabarberkage er virkelig skøn, og nem! Og ja, ved godt at rabarber sæsonen er ovre, men til mit forsvar lavede jeg altså kagen da de var i højsæson 😉 og så vil jeg lige sige, at min have bliver ved med at producere rabarber til min fryser, så jeg skal ud og høste igen én af de kommende dage. Så hvis du, som jeg, har fryseren godt fyldt, så hop i køkkenet 😀

Husk at denne opskrift indeholder en hvid chokoladecreme, som skal køles godt ned. Så start gerne dagen før eller tidligt om morgenen, hvis den skal bruges om eftermiddagen eller aftenen.

Dette indlæg indeholder affiliate links markeret med *.

 

Rabarberkage med hvid chokoladecreme

8-10 personer

Hvid chokoladecreme:

5 dl piskefløde

4 blade husblas

150 g hvid chokolade, Callebaut*

½ stang vanilje

Rabarberkage:

175 g blødt smør

150 g sukker

3 æg

200 g revet marcipan

1 tsk revet citron skal

75 g hvedemel + 1 spsk

1 tsk bagepulver

200 g rabarber i små tern

½ stang vanilje

Derudover:

Hindbærstøv

Crisp pearls

Saint Honoré tyl*

Rød skovsyre og tørrede kornblomster

Fremgangsmåde:

Chokoladecreme:

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 15 minutter. Kom chokoladen op i en skål.

Kom fløden i en gryde, sammen med vaniljen. Varm fløden op til lige under kogepunktet. Hæld den varme fløde op til chokoladen. Vrid husblassen for vand og tilsæt denne også. Rør rundt i midten af skålen, og rør til det hele er en ensartet masse. 

Hæld den flydende creme i en lynlås pose og læg den fladt ned på køl, minimum 6 timer, gerne natten over. 

Rabarberkage:

Forvarm ovnen til 175 grader. 

Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Tilføj den revet marcipan, citronskal og vanilje. Pisk æggene i ét ad gangen. Kom rabarberne i en skål og tilsæt 1 spsk mel. Sigt de 75 g mel og bagepulver i dejen, og vend det forsigtigt i.

Vend rabarberne i dejen og fordel den i en 22 cm springform, med bagepapir i bunden. 

Bag kagen 35-40 min. (husk at holde øje med kagen, den er færdig når en tandstik kommer rent op).

Lad kagen køle helt af.  

Samling og pynt:

Tag kagen og placér den på det ønskede kagefad. 

Kom den hvide chokoladecreme i en skål og pisk den op, til den er sprøjtefast – pas på den ikke skiller! Kom cremen i en sprøjtepose med en Saint Honoré tyl. Sprøjt cremen på kagen, i zigzag bevægelser. Jeg startede i midten, og gik ud til hver side derfra. 

Drys med hindbærstøv, crisp pearls, tørrede kornblomster og rød skovsyre. Sæt kagen på køl indtil 15 min inden servering. 2 thoughts on “Rabarberkage med hvid chokoladecreme”

  • Arghh…denne creme/topping virkede perfekt og opskrift nem at følge – indtil jeg skulle piske den op. Jeg kunne godt tænke mig at få tidspunkter på, for min blev sket ikke mere stiv ved piskning, tværtimod – den var jo fast da den kom ud af køleskabet, men blev bare mere og mere flad og slap. Jeg troede, det var fordi, fløden lige skulle vågne, men der skete ikke noget…og til sidst så den anderledesud – nok fordi den så var ved at skille?? Jeg prøvede at redde med noget flormelis, som jeg i panik håbede ville gøre den mere fast – men nu er det bare en klam klumpet masse. ØV…..

    • Hej Louise 🙂

      Ja det lyder som om den har været ved at skille, siden den er blevet tynd. Til at starte med når man pisker den, kan den godt blive lidt tyndere i det, fordi man bryder den struktur der er dannet i cremen, men derefter skulle den gerne samle sig igen, og begynde at blive fast. Hvilken hvid chokolade har du brugt?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 + nineteen =


Translate »