Red Velvet

Red Velvet

Print This Post Print This Post

På søndag er det Valentines dag!  Selvom man ikke fejre denne amerikanske højtid, er det en god undskyldning for at hoppe en tur i køkkenet og smække en lækker kage sammen!

Min kæreste og jeg fejre egentligt ikke Valentines dag.. Det hænder dog at han finder på at give mig blomster eller jeg gør noget ekstra særligt ud af aftensmaden, men så det vidst også det. Jeg synes dog at det er ret hyggeligt at der bliver gjort lidt ekstra ud af tingene denne dag!

Jeg ville gerne lave en kage i år, som kunne inspirere jer derude til at gøre lidt ekstra for én i holder af!

Fordi denne dag jo er ret så amerikansk, har jeg valgt at kagen skal være ultra amerikansk! En red velvet kage med cream cheese frosting! Mums! Den er pyntet af med friske hvide roser! Jeg ville blive ret så glad hvis nogle serverede denne for mig!

DSC_0091

Bunde:
2x 16 cm springform

2,5 dl mælk

1 spsk eddike

235 g hvedemel

1 tsk natron

1 spsk kakao

2 spsk maizena

250 g sukker

2 æg

2,5 dl olie

2 spsk rød farve

Frosting:

225 g flødeost naturel, stuetemp.

60 g smør, stuetemp.

240 g flormelis

2 spsk fløde el. mælk

1 tsk vaniljeekstrakt

Pynt:

Friske roser, usprøjtede

DSC_0107

Fremgangsmåde:

Tænd ovn på 175 grader.

Forbered to springforme på 16 cm i diameter, smør dem ind og drys med mel. Stil til side.

Bland mælk, eddike og rød farve sammen, og stil til side.

Bland mel, natron, kakao, maizena og sukker sammen og sigt i en skål.

I en anden skål piskes æg, olie og mælkeblandingen sammen i ca 2 min. Kom tørstoffet heri, og pisk det med i yderligere 1 minut.

Fordel dejen i de to forberedte forme og bag midt i ovnen i ca. 20-30 min. (alle ovne er forskellige – husk at tjekke bundene undervejs med en tandstik. når intet dej hænger ved, er de færdige)

Lad bundene køle helt af.

 

Ved hjælp af spatelen på røremaskinen, piskes flødeosten og smøren sammen, ved medium hastighed, indtil de er blødt, pisk omkring 2 minutter.

Tilføj flormelisen og 1 spsk. Fløde/mælk. Pisk i 2 minutter. Tilføj vaniljen og 1 spsk. Fløde/vanilje mere (hvis nødvendigt).

Pisk ved høj hastighed i ca. 1 min.

Kom frostingen i en sprøjtepose med en tyl, jeg har brugt en Wilton 2D tyl.

Gør klar til at samle kagen.

DSC_0157

Find dit kagefad frem.

Del de afkølede bunde i to, så du nu står med fire bunde.

Placér en bund på dit kagefad og sprøjt frosting ud på bunden. Fortsæt med de næste lag, indtil den sidste bund er kommet på.

Rens blomsterne og klip stilkene til, så de kan lægge på toppen af kagen. Kom noget plastfilm rund om bunden af stilkene.

Sprøjt en klat frosting på toppen af kagen, i midten. Placer blomsterne rundt på toppen med stilkene i frostingen, for at de sidder fast.

Opbevar kagen på køl til servering.

 

 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

10 − 4 =


Translate »