Ruby chokolade tærter

Ruby chokolade tærter

Print This Post Print This Post

Yndige tærter til chokoladeelskeren.

Håber at I alle nyder en god søndag?

Jeg har endelig haft tid til at sætte mig ned og få styr på bloggens drillerier – og dermed også fået skrevet denne opskrift ind til jer. Jeg forsøger at komme mere i køkkenet – nu hvor foråret nærmer sig – men hvor bliver tiden af? Glæder mig til at der falder lidt mere ro på hverdagen på et tidspunkt.

Har I nogle ønsker til specifikke ting I gerne vil se fra mig?

Dette indlæg indeholder affiliate og/eller reklame links. 

Ruby tærter

6 små tærter

Mælkechokolade cremeux:

1 blad husblas

150 g mælkechokolade, Callebaut, købt her 

3 æggeblommer

20 g sukker

100 ml piskefløde

100 ml sødmælk

Ruby creme:

5 dl piskefløde

4 blade husblas

150 g Ruby chokolade, Callebaut, købt her

½ stang vanilje

Kakao mørdej:

275 g hvedemel

25 g kakao

100 g flormelis

150 g smør, stuetemp.

1 æg

lidt salt

Andet:

Hindbærstøv

Chokoladepynt

Rød skovsyre

Udstyr:

6 aflange tærteforme – mine er købt her

Saint Honoré tyl – købt her

Sukkertermometer – købt her

Knasende chokoladekugler

Fremgangsmåde:

Cremeux:

Kom chokoladen op i en skål (jeg bruger knapper, hak chokoladen fint hvis du bruger blok chokolade). Pisk æggeblommer og sukker let sammen.

Varm fløde og mælk op til kogepunktet i en tykbundet gryde. Hæld straks mælkeblandingen over æggene, i én omgang og pisk med det samme grundigt med et piskeris. Hæld blandingen tilbage i gryden, og varm det op til 83 grader, mens der røres grundigt hele tiden. Hæld straks cremen gennem en sigte over chokoladen. Tilsæt husblassen til blandingen. Rør i cirkulære bevægelser, fra midten, med en dejskraber. til den er fin og blank. Stavblend cremeuxen for at fjerne evt. chokoladeklumper.

Hæld cremeuxen i en sprøjtepose og læg den på køl i minimum 6 timer, gerne natten over.

Ruby creme:

Udblød husblas i rigeligt koldt vand, i ca. 15 minutter.

Kom chokolade og vanilje op i en skål. Hæld fløden i en gryde, og varm den op, til lige under kogepunktet. Hæld fløden over chokoladen, vrid husblassen for vand og kom den op i massen. Lad stå i 1 minut, og rør stille og roligt fra midten og ud, til alt chokoladen er smeltet.

Hæld cremen i en lynlåspose og læg den fladt i køleskabet. Lad den ligge ca. 6 timer, gerne natten over (den kan også ligge kortere, bare sørg for at den er gennemkold).

Kakao mørdej:

Kom alle ingredienserne i en skål, og ælt det sammen til det kun lige har samlet sig. Pak dejen ind i film og læg det på køl i minimum 30 min.

Forvarm ovnen til 200 grader.

Tag dejen ud af køleskabet og rul den ud til ca 3-4 mm tykkelse. Stik ud med tærteformene for at lave en bund i formen. Skær lange strimler af dejen og læg langs kanten i tærteformen. Pres dejen godt ind i siderne. Prik bunden med en gaffel.

Bag bunden i ca. 14-17 minutter, til tærtebundene er gennembagt. Det kan godt være svært at se, i og med at de er mørkebrune, men mærk dig frem. den skal se bagt ud og føles lidt sprød ved berøring (de sprøder op, mens de køler af) Lad dem køle af og fjern formene.

Samling:

Kom Ruby cremen i en skål og pisk den cremet og sprøjtefast – pas på med at overpiske, da den vil skille. Kom cremen i en sprøjtepose med en Saint Honoré tyl i.

Find tærtebundene frem. Sprøjt en smule cremeux i hver skal og drys med nogle knasende chokoladekugler. Fyld op med cremeux, og glat toppen med en palet.

Sprøjt Ruby cremen ud, i zigzag mønster på kagen. Drys med en smule hindbærstøv, pynt med lidt lækkert chokolade (mine fine hjerter var en gave fra Callebaut chokolade) og slut af med skovsyre.5 thoughts on “Ruby chokolade tærter”

 • Hejsa.
  Kan man piske og sprøjte evt muffins op m rugby cremen dagen inden de skal bruges??

  På forhånd tak for hjælpen
  Dbh Helene.

  • Beklager det sene svar! Din kommentar var gået tabt i en opdatering af siden!

   Ja det kan man godt, men de skal opbevares på køl.

   vh

   Sine

 • Hej Sine

  Tak for en god blog med en masse god inspiration!
  Når jeg har lavet ruby cremen og ladet den ligge natten over i køleskabet, så er den allerede sprøjtefast uden at jeg har pisket den. Skal jeg stadigvæk piske den for at få den luftig eller vil den så bare skille? Eller har jeg gjort noget forkert?

  Hilsen
  Hans Christian

 • Hej Sine

  Tak for en god blog med en masse fed inspiration!
  Når jeg har lavet ruby cremen og ladet den ligge natten over i køleskab er den allerede sprøjtefast. Skal jeg stadigvæk piske den for at få den luftig (den virker lidt bombastisk) eller risikere jeg bare at den skiller?

  Hilsen
  Hans Christian

  • Hej Christian 🙂

   ja den er fast, men den vil være mere cremet og luftig og lækker i munden, når den er pisket op, + den vil fylde mere i volume, og give flere kager 🙂 Jeg anbefaler at piske den, da den ellers godt kan være “kvalm” da den vil være kraftig som en ganache.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

three × 3 =


Translate »