Skovbærmousse med havre/kiksebund

Skovbærmousse med havre/kiksebund

Print This Post Print This Post

En skøn kage lavet af bær rester fra fryseren og overtrukket med skøn chokolade glaze.

Dette indlæg indeholder affiliate links.

Jeg kan ikke nænne at smide noget som helst ud, der sagtens kan bruges i et andet projekt. Derfor blev denne lille kage til, som består af en knasende bund, en skovbærmousse der gemmer på lækre hindbærmoussebomber, og så er den overhældt med en fantastisk chokolade glaze.

Hindbær bomberne, havde jeg lavet en dag hvor jeg havde en rest af hindbærmousse fra en kage, hvor det resterende kom i små silikone kuppelforme og i fryseren. 

Skovbærmousse blev lavet af rester af en masse forskellige bær rester fra fryseren og chokoladen i chokolade glazen, var chokolade overskud fra en temperering af chokolade.

Så nu bliver alle de her skønne ting, samlet til en ny, lækker kage. Ret god måde at bruge rester på.

Rigtig god dag søde Jer derude!

 

Hindbærmoussebomber:

2 blade husblas

100 g frosne hindbær

60 g lyst rørsukker

2 dl piskefløde

½ tsk citronsaft

 

Skovbærmousse:

4 blade husblas

200 g skovbærblanding, frossen

120 g lyst rørsukker

2 spsk vand

4 dl piskefløde

 

Havre/kiksebund:

170 g Digestive kiks

30 g havregryn

100 g smør

lidt salt

 

Chokolade glaze:

4 blade husblas

110 g hvidt sukker

100 g sødmælk

30 g glukosesirup

120 g mørk chokolade, hakket

 

Pynt:

Brombær

Johan Bülow Kobber

Maltesers

Rød skovsyre

 

Redskaber:

Rund form med hul i midte (HER)

spatel

silikone kuppel forme

Kagering (større end rund silikoneform)

Fremgangsmåde:

Sørg for at have god plads i fryseren.

Hindbærmousse:

Find alle ingredienserne til hindbærmoussen frem, samt silikone kuppel forme (bomberne skal kunne være i den runde silikoneform).

Udblød husblassen i rigeligt koldt vand i 15 min.

Kog hindbær, rørsukker og citronsaft sammen i en gryde, og lad simre i 5 min. Sigt den varme hindbærgrød igennem en si og over i en ren skål. Vrid husblassen for vand og tilsæt det til den varme hindbær. Lad det stå på køkkenbordet, til det er lunt, men ikke varmt.

Pisk fløden til let flødeskum. Rør lidt af flødeskummet sammen med den lune hindbærsaft. Vend lidt mere af fløden i og til sidst hældes det hele over i den resterende flødeskum. Fordel moussen i kuppelformen og glat toppen ud med en spatel.

Sæt moussebomberne i fryseren i ca. 2 timer, til moussen er helt frossen.

Når moussebomber er helt frosne, påbegyndes skovbærmoussen.

Skovbærmousse:

Udblød husblassen i rigeligt koldt vand i 15 min.

Kog skovbær, vand og rørsukker sammen i en gryde og lad det simre i 5 min.  Blend de varme bær med en stavblender og sigt dem, for at fjerne store stykker. Vrid husblassen for vand og tilsæt det til de varme bær. Lad det stå på køkkenbordet, til det er lunt, men ikke varmt.

Pisk fløden til let flødeskum. Rør lidt af flødeskummet sammen med de lune bær. Vend lidt mere af fløden i og til sidst vendes hele herligheden over i skålen til den kolde flødeskum. Fordel moussen i din silikoneform (link længere oppe) og find nu dine moussebomber frem fra fryseren.

Placer bomberne i moussen og dæk moussen med lidt film. Sæt i fryseren i ca. 4 timer, men gerne til dagen efter.

Mens moussen er på frys, laves bunden.

Bund:

Find dit ønskede fad frem og din kagering.

Knus kiksene helt fine og bland dem sammen med havregrynen.

Smelt smørret i en gryde, og kom havre/kikse-blandingen heri. Smag til med salt. (min blev ret salt, som modspil til den søde mousse)

Kom din kagering på fadet, og fordel blandingen her, og pres det godt med bagsiden af en ske.

Fjern kageringen igen og stil bunden på køl.

Glaze:

Når moussen er stivfrossen, gøres alt klar til glazen.

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 15 min. Hæld sødmælk, glukosesirup og sukker i en gryde, og bring det i kog ved middelvarme, til sukkeret er opløst.

Den hakkede chokolade kommes op i en høj kande. Hæld den varme mælkeblanding op til chokoladen og tilsæt husblassen. Blend det hele sammen med en stavblender (vigtigt at holde stavblenderen nede i massen, så der ikke dannes for mange luftbobler).

Lad glazen køle ned ved stuetemperatur, til den når en temperatur der hedder 32-35 grader, først der er den klar til at blive hældt over kagen.

Hav bunden klar til når kagen er glazeret.

Glaze og pynt:

Når glazen har nået sin temperatur, tages kagen ud af fryseren og befries fra formen. Placér kagen på en rist med en bradepande under til at opfange glazen.

Hæld glazen over kagen og lad det overskydende rende af.

Placer kagen midt på bunden.

Pynt med brombær, maltesers og skønne Bülow herligheder (eller hvad dit hjerte lyster).

Lad kagen tø op på køl 1 times tid.

Server, og nyd.

 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 − one =


Translate »