Rustik solbær kage

Rustik solbær kage

Print This Post Print This Post

Denne lækre solbær kage, kunne meget vel havne på kagebordet til vores bryllup næste år!

Jeg skal lave kagebord til receptionen til vores bryllup næste år, og er selvfølgelig i fuld gang med at tænke hvad der skal være på bordet. Det sværeste er bryllupskagen! Fordi, vi skal ikke have en etagekage, vi skal bare have en enkel kage, som vi kan skære for. Der kommer jo også en masse andet lækkert ! – Hvem ved, kan være jeg bliver bridezilla og ender med at vil have en stor bryllupskage også haha.

Men når nu kagen ikke skal være større end en almindelig kage, skal der jo udtænkes hvordan den så lige skal se ud, smage osv.

Denne opskrift rækker til 4 bunde af 20 cm. Bundene er meget stabile, så vil fungere godt i en etagekage også.
(Jeg har også delt denne opskrift på Myweddingjournal.dk.)

 

DSC_0254

Vaniljebunde:
2x 20 cm springforme = 4 bunde

160 g smør, stuetemp.

460 g sukker

korn fra 1 stang polynesisk vanilje

640 g hvedemel

4 tsk bagepulver

3,4 dl mælk

4 æggehvider

Vanilje smørcreme:

200 g smør, stuetemp.

500 g flormelis, sigtet

1 tsk vaniljeekstrakt

2 spsk fløde

Solbær syltetøj:

300 g solbær

2 spsk vand

4 spsk sukker

1 stang vanilje

2 tsk maizena, blandet med 2 spsk vand

Atamon til skyldning af glas

Pynt:

Friske blomster (ikke sprøjtet!!!)

DSC_0261

Fremgangsmåde:

Forvarm ovnen til 175 grader, almindelig ovn. Spray eller smør 2 springforme (20 cm) og beklæd bunden (ikke siderne) med bagepapir.

Find alle ingredienserne frem. Skrab kornene ud af vaniljestangen og tag lidt af sukkeret til at dele kornene fra hinanden. Kom smør, sukker og vaniljesukkeret op i en skål, og pisk det sammen til det er hvidt og luftigt.

Sigt mel og bagepulver sammen i en skål. Under omrøring tilsættes melblandingen og og en smule af mælken, på skift. Rør til dejen er ensartet og glat (den kan godt virke tyk, men det skal nok komme).

Pisk æggehviderne til skum, og vend dem forsigtigt i dejen med en dejskraber.

Fordel dejen i de to forme og bag kagerne 35-45 min eller indtil du kan stikke en pind i dejen, som kommer rent ud. Lad bundene køle lidt af i formen, inden de tages ud og køler færdigt på en rist. Når bundene er helt afkølet, flækkes hver bund i to.

Kom solbærene op i en gryde, sammen med sukker og vaniljekorn, samt stang. Tilføj et par spsk. vand, for at forhindre at bærrene brænder på i bunden.

Kog bærrene ud, og mos dem lidt undervejs. Kog i 5-10 min, mens der røres jævnligt. Når bærrene er kogt ud, kommes maizena-blandingen i, lidt ad gangen. Jeg synes at denne mængde maizena, passer godt til mængden af marmelade. Husk at marmeladen er mere flydende når den er varm.

Kom på et atamon skyllet glas – og stil på køl i et par timer.

Pisk smørret og vaniljen lyst og luftigt i ca. 5-10 min.

Sigt flormelis og tilsæt lidt ad gangen. Tilsæt samtidig fløden. Når alt flormelis er tilsat, piskes yderligere 5 min.

Hvis din smørcreme er gullig, kan du evt. tilsætte en mikro dråbe violet pastafarve, det neutralisere den gule farve.

DSC_0247

Find dit ønskede kagefad frem.

Kom en lille klat smørcreme på fadet, for at holde den første bund på plads. Læg bunden på og kom et lag smørcreme på bunden. Lav en lille fordybning rundt, hvor solbærsylten fordeles. Kom endnu en bund på, og gentag processen. Når kagen er samlet, laves en grov opsmøring. Stil på køl 30 min.

Når kagen er kølet, smøres den op igen, men med at meget skrabet lag, da bundene skal kunne ses lidt igennem smørcremen. Det giver et fantastisk smukt look.

Sæt kagen på køl igen.

Forbered nu blomsterne. Her er det altså virkelig vigtigt at blomsterne ikke er sprøjtet! Klip dem til og kom blomstertape rundt om stilken. Stik blomsterne i der hvor du ønsker. Simpelt og smukt. Selv den usikreste kagebager, kan kaste sig ud i denne.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

sixteen + 20 =


Translate »