Sommer drøm – hvid chokolade, skovbær og mazarin

Sommer drøm – hvid chokolade, skovbær og mazarin

Print This Post Print This Post

En fantastisk sommerkage, der minder mig om sommer, fløde og røde bær. MUMS!

Nogle af mine faste læsere, har efterspurgt denne kage længe. Det er nemlig LÆNGE siden at jeg første gang viste den frem på Instagram… ca. 1 år siden faktisk! AV! Men som jeg før har nævnt – så render tid og sted bare fra mig, og når jeg så kommer igang med en ny kage, glemmer jeg at få delt opskriften med jer – dumme mig – og jeg lover at jeg virkelig PRØVER at oppe mig. har dog en lang liste med opskrifter, som jeg mangler at få delt med jer… og som jeg skriver og skriver på. Jeg har bare ikke så meget tid, men prøver – for jeg elsker at I læser med, og elsker at I efterspørger opskrifter. TAK for jer.

Her er min Sommer Drøm!

Indlægget indeholder reklame og/eller affiliate links.

Sommer Drøm

10 personer

Skovbærmousse:

3 blade husblas

150 g frosne skovbær (hindbær, blåbær, jordbær, brombær og ribs)

90 g lyst rørsukker

3 dl piskefløde

½ tsk citronsaft

Mazarinbund:

100 g marcipan, Odense Marcipan

100 g sukker

100 g smør, stuetemp.

2 æg

½ stang vanilje

40 g hvedemel

20 g mandelmel

50 g hvid chokolade, Callebaut

Hvid chokolademousse:

6 blade husblas

2 dl sødmælk

350 g hvid chokolade, Callebaut

1 stang vanilje

5 dl piskefløde

Pynt:

Jordbær

Ribs

Rød skovsyre

Chokoladekugler

Fremgangsmåde:

Skovbærmousse:

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 15 minutter. 

Kog skovbær, rørsukker og citronsaft sammen i en gryde og lad det simre i 5 min. Sigt den varme grød igennem en si og over i en ren skål, så du kun har saften tilbage. Tilsæt straks den afdryppede, udblødte husblas og rør den ud i saften. Lad det køle til stuetemperatur. 

Pisk fløde og vanilje til let skum. Rør lidt af flødeskummet sammen med den lune skovbærsaft. Vend lidt mere af fløden i og til sidst vendes skovbærfløden over i den resterende flødeskum. Hæld moussen i en Dome form, og sæt på frys i minimum 6 timer.

Mazarinbund:

Forvarm ovnen til 175 grader.

Riv marcipanen groft og kom marcipan, sukker og smør i en skål. Pisk sammen, til det er cremet. Pisk vanilje i. Pisk æggene i, ét ad gangen. Vend mel og mandel mel i, med en dejskraber. Hak den hvide chokolade fint og vend den i dejen.

Hæld dejen i en 18 cm springform, med bagepapir i bunden. Bag i ca. 30 minutter. Lad den køle helt af. 

Obs! Kagen må gerne føles “blød” den sætter sig yderligere ved afkøling.

Hvid chokolademousse:

Udblød husblassen i rigeligt koldt vand, i ca. 15 minutter. Hak chokoladen. Bring sødmælk og 0,5 dl fløde til lige inden kogepunktet, og smelt husblassen i den varme mælkeblanding. Hæld mælkeblandingen over den hvide chokolade, og rør til det hele er smeltet sammen. Lad afkøle let. 

Pisk den resterende fløde til skum, sammen med vaniljen. Vend lidt af flødeskummet i chokoladeblandingen. Hæld hurtigt hele herligheden op til flødeskummet og vend det hurtigt, men forsigtigt, sammen.  

Samling og pynt:

Find det ønskede kagefad frem og placér mazarinbunden herpå. Kom en kagering uden om bunden, som lukker tæt. Fór med kageplast. Tag skovbærmoussen ud af fryseren og placér den i midten, på mazarinbunden.

Hæld den hvide chokolademousse over. Stil på køl minimum 6 timer, gerne natten over. Befri fra form og kageplast. Pynt kagen med lækre bær.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

16 + 16 =


Translate »