Tærte med frangipane, chokolade ganache og hindbær

Denne tærte går ud til alle de chokoladeglade mennesker derude.
Dette indlæg indeholder affiliate links.
Nem og lækker tærte, med sprød bund og lækker frangipane-masse i. Chokolade ganachen er intens og mørk, men for et godt modspil af de friske hindbær.
Hvis man ønsker en lidt blidere tærte, kan man lave den med mælkechokolade i stedet, tilføj da 50 g ekstra chokolade.
Frangipane er virkelig lækkert! Denne er inspireret ud fra ynglings magasinet LÆKKERIER.
Tærten rækker til 8 personer.
Mørdej:
75 g smør, stuetemp
125 g hvedemel
25 g mandelmel
50 g flormelis
lidt salt
½ æg, sammenpisket
Frangipane:
50 g mandelmel
50 g sukker
50 g smør, blødt
½ æg, sammenpisket
Chokoladeganache:
150 g mørk chokolade
150 ml piskefløde
Derudover:
250 g friske hindbær
Fremgangsmåde:
Mørdej:
Kom alle ingredienserne til mørdejen op i skål og ælt det hurtigt sammen, til det lige har samlet sig.
Pak dejen ind i film, og læg på køl en times tid.
Tag dejen ud af køleskabet og rul den ud til 3-4 mm tykkelse mellem to stykker bagepapir. Beklæd en tærtering (18-20 cm) med dejen, og prik bunden med en gaffel. Sæt bunden i køleskabet, men du laver frangipanen.
Frangipane:
Kom mandelmel, sukker, smør og æg i en skål og pisk det let og luftigt.
Smør frangipanen ud i et tyndt lag, i bunden af tærten. Bag tærten i ca. 20 min ved 175 grader, til den er gylden, og lad den køle af.
Chokolade ganache:
Hak chokoladen og kom i en skål.
Varm fløden op til kogepunktet og hæld den henover den hakkede chokolade. Lad det stå et øjeblik og rør så rundt med en dejskraber, til det er en ens og glat masse.
Lad ganachen køle lidt ned.
Tag den bagte tærte og fordel chokolade ganachen ud på bunden, til det når kanten. Stil kagen på køl i minimum 2 timer.
Pynt:
Rens hindbærrene og placér dem rundt i kanten på den kolde tærte.
Det er en rigtig flot tærte. Hvor har du købt tærteformen henne?
Tak 🙂 formen er købt hos Kunst og køkkentøj 🙂