Tærte med frangipane, chokolade ganache og hindbær

Tærte med frangipane, chokolade ganache og hindbær

Print This Post Print This Post

Denne tærte går ud til alle de chokoladeglade mennesker derude.

Dette indlæg indeholder affiliate links.

Nem og lækker tærte, med sprød bund og lækker frangipane-masse i. Chokolade ganachen er intens og mørk, men for et godt modspil af de friske hindbær.

Hvis man ønsker en lidt blidere tærte, kan man lave den med mælkechokolade i stedet, tilføj da 50 g ekstra chokolade.

Frangipane er virkelig lækkert! Denne er inspireret ud fra ynglings magasinet LÆKKERIER.

Tærten rækker til 8 personer.

Mørdej:

75 g smør, stuetemp

125 g hvedemel

25 g mandelmel

50 g flormelis

lidt salt

½ æg, sammenpisket

Frangipane:

50 g mandelmel

50 g sukker

50 g smør, blødt

½ æg, sammenpisket

Chokoladeganache:

150 g mørk chokolade

150 ml piskefløde

Derudover:

250 g friske hindbær

Valrhona pearls, mørk

Fremgangsmåde:

Mørdej:

Kom alle ingredienserne til mørdejen op i skål og ælt det hurtigt sammen, til det lige har samlet sig.

Pak dejen ind i film, og læg på køl en times tid.

Tag dejen ud af køleskabet og rul den ud til 3-4 mm tykkelse mellem to stykker bagepapir. Beklæd en tærtering (18-20 cm) med dejen, og prik bunden med en gaffel. Sæt bunden i køleskabet, men du laver frangipanen.

Frangipane:

Kom mandelmel, sukker, smør og æg i en skål og pisk det let og luftigt.

Smør frangipanen ud i et tyndt lag, i bunden af tærten. Bag tærten i ca. 20 min ved 175 grader, til den er gylden, og lad den køle af.

Chokolade ganache:

Hak chokoladen og kom i en skål.

Varm fløden op til kogepunktet og hæld den henover den hakkede chokolade. Lad det stå et øjeblik og rør så rundt med en dejskraber, til det er en ens og glat masse.

Lad ganachen køle lidt ned.

Tag den bagte tærte og fordel chokolade ganachen ud på bunden, til det når kanten. Stil kagen på køl i minimum 2 timer.

Pynt:

Rens hindbærrene og placér dem rundt i kanten på den kolde tærte.



2 thoughts on “Tærte med frangipane, chokolade ganache og hindbær”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

seventeen − ten =