“The Rose”

“The Rose”

Print This Post Print This Post

Denne kage er himmelsk, og så imponere den på et bord. Den er smuk og elegant – og smager skønt! 

Der er nogle forskellige delelementer i denne kage, så den tager lidt tid at lave, men den er klart det værd.

10906074_10206245542768316_6897938505979823253_nKagen består af hindbærbunde, chokoladebunde, mascarponecreme, friske hindbær og en klassisk smørcreme.

Chokoladebund:
16 cm. 

3 spsk kakao

125 g hvedemel

150 g sukker

1 tsk bagepulver

lidt salt

1 æg

75 g smør

1,25 dl vand

Hindbærbunde:
2 x 16 cm

100 g frosne hindbær

2 spsk vand

280 g hvedemel

2/3 spsk bagepulver

½ tsk salt

1,5 dl mælk

250 g sukker

1,5 dl rapsolie

1 tsk vaniljeekstrakt

2 æg

lyserød pastafarve

Mascarponecreme: 

400 g smør, stuetemp.

400 g flormelis, sigtet

2 spsk piskefløde

200 g mascarpone, stuetemp.

1 bakke hindbær, til samling af kagen

Smørcreme:

400 g smør, stuetemp.

800 g flormelis, sigtet

lyserød pastafarve

3 skåle

10469889_10206245497527185_1511551578796006694_n

Chokoladebund:

Forvarm ovnen til 170 grader, almindelig ovn. Beklæd bunden af en 16 cm, springform og smør siderne.

Sigt kakao, hvedemel, bagepulver, salt og sukker sammen i en skål. Smelt smørret i en gryde, over middelvarme.

Kom æg, smeltet smør og vand op til de sigtede ingredienser og pisk til dejen er glat.

Bag kagen midt i ovnen, i ca. 35 min. Tjek løbende med en pind, når der ikke længere hænger dej ved, er den færdig. Pas på med at overbage, kagen må ikke blive tør.

Lad køle i 10 min. inden den tages ud af formen.

Hindbærbunde:

Varm hindbær og vand op i en gryde, ved middel varme. Lad det simre i 5-10 min, og mos bærrene ud, undervejs. Hæld det op i en skål, igennem en sigte, for at fjerne kerner og klumper. Stil til side.

Forvarm ovnen til 175 grader. Beklæd bunden af to springforme på 16 cm, med bagepapir og smør kanterne.

Sigt mel, bagepulver og salt i en skål for sig, og stil skålen til side.

I en anden skål, blandes mælk ønsket mængde pastafarve og hindbær. Stil til side.

I en tredje skål piskes sukker sammen med olie, vanilje og æg. Pisk i ca. 2-3 min, til blandingen er glat og luftig. Tilsæt skiftevis en smule af melblandingen og mælkeblandingen, til sukkerblandingen. Rør undervejs, for at sikre at dejen er samlet og glat.

Fordel ligeligt i de to springforme. Bag ca. 25-40 min. Husk at tjekke undervejs med en pind, om dejen er færdig. Der må ikke hænge dej på.

Lad køle af i ca. 10 min. inden bundene tages ud af formene.

11020249_10206245506287404_6593283499534674457_n

Mascarponecreme:

Pisk smørret lyst og luftigt i ca. 5 min.

Tilsæt den sigtede flormelis, lidt ad gangen, mens der piskes ved medium hastighed. Tilsæt de to spsk piskefløde og pisk det med i.

Når flormelis og fløde er tilsat, tilsættes mascarponen, og der piskes på høj hastighed, til det lige er samlet. Stil til side.

Frosting:

Pisk smør lyst og luftigt, i ca. 5 min.

Tilføj den sigtede flormelis, lidt ad gangen. Pisk frostingen, i ca. 10 min. (Det fjerner smør-smagen)

Fordel frostingen i 3 skåle. Tilføj pastafarve til de 3 skåle. Den første, en smule. Nummer to, lidt mere. Og nummer tre, mere endnu. Så du ender med tre farver.

10561602_10206244961793792_3614324433502632421_n

Samling af kagen:

Find det kagefad, du vil servere kagen på. Kom en lille klat mascarponecreme i midten af fadet, for at holde den første hindbærbund på plads.

Fordel et tyndt lag mascarponecremen på den første hindbærbund, og læg chokoladebunden herpå.

Nu fordeles et godt lag mascarponecreme, på chokoladebunden, og her fordeler du de friske hindbær. Dæk nu hindbærene med mere creme, så du får et tykt lag af denne creme.

Nu lægges den sidste hindbærbund på. Brug det resterende mascarponecreme, til at smøre kagen op med. Stil kagen lidt på køl, så den lige sætter sig.

Fordel de tre farver smør frosting i hver deres sprøjtepose med en 1M stjernetyl.

21023_10206245154638613_7949971375935646360_n

Sprøjt nu den mørkeste farve på kagen, som roser. Langs bunden af kagen.

Den næstmørkeste sprøjtes på som roser, i midten af kagen, som overlappende af den anden farve.

Den lyseste frosting, sprøjtes langs toppen og på toppen af kagen, som roser.

Stil kagen på køl, til den skal serveres.

 

10290612_10206245153798592_4897392846022479653_n

 



24 thoughts on ““The Rose””

  • Sikke en fantastisk flot kage! Jeg skal om nogle uger lave en kage til min venindes baby shower surprise, og jeg har været på udkig efter lige præcis denne kage med en overskuelig opskrift til. Det virker til, at jeg endelig har fundet den! Tak for det 🙂

    Hvor mange personer vil du sige kagen er til?

      • Tusind tak for svar! 🙂 Det er jo et perfekt antal.
        Er det bedst at lave kagen på dagen, hvor den skal spises, eller skader det ikke, at den er på køl en dags tid? Så man bare har bundene på køl, og så samler den på dagen? 🙂

        • Den kan sagtens stå på køl ☺ lader ofte mine stå på køl natten over, da smagene rigtig kommer til sin ret så ☺

  • Sikke en smuk kage.
    Hvordan ville opskrifterne se ud hvis de skulle passe en 26 cm springform?

    Mvh. Carina

  • Kunne man måske lave den med solbær og så lave blåt glasur i stedet? 🙂 Måske smøre chokoladebunden med solbærmarmelade?

  • Kære Sine,

    Super flot kage

    Jeg har hele tiden lidt udfordringer med min frosting konsistens, i forhold til at den bliver fast nok til at lave flotte roser:) Har du et super TIP 🙂

    Og kan du fortælle mig, hvilken pastafarve fra Wilton du har brugt – (har du bare brugt en farve og i tre forskellige skåle?) Og hvor meget farve putter du i hver skål? For jeg synes det svært, at lave de farve nuancer 🙂

    Der står, at hindbærbundene skal have 25-40 min i ovnen, men det er jo lidt et vidt begreb – hvor meget gav du selv bundene?

    KH Christina

    • Hej Christina 🙂

      bruger du mælk eller lignende i din frosting? hvis den er for flydende for dig, ville jeg undgå det!
      opskriften på smørcreme jeg har brugt i denne opskrift, bliver altid fast (dog til at sprøjte) så den er super god til de her roser:)

      den pastafarve fra wilton jeg har brugt hedder bare “pink”. Ja, deler smørcremen i tre skåle, og i den første skål putter jeg en lille smule pastafarve i på en tandstik, og så lidt mere i skål to og mere i skål tre 🙂
      Jeg bruger næsten altid en lille tandstik til at fordele mine farver.

      Bagetiden er alt efter om bundene bliver bagt i to forme eller i en, jo tykkere bunden er, jo mere skal den have 🙂
      mine bunde blev bagt 35 min 🙂

      Kh Sine

  • Kære Sine,

    1000 tak for hurtig svar 🙂

    Så dine bunde blev bagt i 2 forma à 35 minutter ? 🙂

    Med hensyn til min frosting, så bruger jeg normalt 75 gr smør, 450 gr flormelis, de to rørt godt sammen og tilsidst putter jeg en 200 gram Philadelphia i og rører rundt, til den får en fast konsistens. Men når jeg så skal lave roser op af en smurt kage, så synes jeg sgu aldrig at de bliver pæne 🙁

    Jeg sender dig lige et billede 🙂

    KH Christina

    • Ja det gjorde de 🙂

      Arh ja, så har du lavet en cream cheese frosting, de kan godt være lidt drilske 🙂 tilsæt evt lidt mere almindelig smør.

  • Jeg prøver din frosting fremadrettet 🙂 Du er ikke den eneste der har succes smør creme, jeg synes bare godt, det kan virke lidt vammelt inde i munden med al det smør 🙂

    Jeg kaster mig ud i det 🙂

    1000 tak

    • Det kan det også godt – jeg pisker min meget længe! Jo mere luft der kommer i, jo bedre bliver den oh jo mere smørsmag forsvinder 🙂

  • Sindssyg god kage. Blev taget virkelig godt imod til yngstepigens barnedåb i dag 🙂 Mange tak for inspiration og en opskrift der var nem at følge!

    • Jeg vil også lave den til min datters barnedåb, den er bare så flot.
      Men er lidt bekymret for al det smør der skal bruges til roserne. Bliver det ikke for “vammelt” ?

      • Hej Betina

        Tak skal du have! Det kan det selvfølgelig godt blive, hvis man ikke er til smørcreme. Men det handler faktisk op at få den pisket rigtigt godt, så der kommer massere af luft i, det kan eliminere lidt af smør-smagen.

        Man kan evt fjerne 1/3 af smørret og erstatte med palmin, som er smagsløst – det skal også have stuetemperatur. 🙂

  • Hej.. tror du kagen kan laves færdig med roserne dagen før og sp på køl.. det er nemlig til barnedåb og der er ikke tid til at pynte om morgenen.. og hvis ja, hvor længe før skal den mon ud fra køl så frostingen ikke er hård? Sidste ting, når man nu pisker længe for at undgå for meget smørsmag, vil det stadig være væk efter en tur på køl??

    • Hej, ja den kan du sagtens lave færdig med roserne før, intet problem. Den skal stå ude i 2 timers tid, så smørret ikke er helt hårdt 🙂 ja, smørsmagen vil stadig være væk, da det handler om at piske luft i 🙂

  • Hej 😊
    Stiller du frostingen på køl inden du putter den i poserne og sprøjter den på, eller kan den godt holde formen når den er “varm”?
    Mvh Nadia 😊

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

16 − six =


Translate »