Tosca tærte

Tosca tærte

Print This Post Print This Post

Knas, karamel og marcipan… Hallelujah.

Jeg elsker virkelig alt der indeholder mazarin… for lad os nu indse, at det burde være en del af en del flere kager… Det må vi gøre noget ved 😉

Dette er egentlig en ret klassisk tosca tærte eller nøddemazarin, og jeg er forelsket. Min kære mand ÅD denne kage, og som jeg har fortalt herinde før, er han jo ikke den store kagespiser, men denne faldt i god jord. Jeg bagte den i lørdags, og i dag er jeg nødt til at bage to stk. mere, fordi jeg i morgen har sidste dag i min afdeling i strafferetten, og skal videre til en anden afdeling i retten. Det bliver spændende.

Dette indlæg indeholder reklame links.

Tosca tærte

8-10 personer

Mørdej:

300 g hvedemel

100 g flormelis

150 g smør, stuetemp.

1 æg

½ stang polynesisk vanilje / 1 stang alm. vanilje

Mazarinmasse:

130 g marcipan, ren rå marcipan

100 g sukker

75 g blødt smør

1 æg

35 g mel

korn af 1 vaniljestang

Nøddemasse:

130 g hasselnødder

100 g smør

75 g sukker

1,5 spsk. honning

korn af 1 vaniljestang

Derudover:

ca. 50 g mørk chokolade, Odense

Fremgangsmåde:

Mørdej:

Kom alle ingredienserne i en skål, og ælt det sammen til det kun lige har samlet sig. Pak dejen ind i film og læg det på køl i minimum 30 min. Tænd ovnen på 200 grader. Rul dejen ud til ca. 3-4 mm. Kom dejen i en 20-22 cm tærteform. Pres den godt op af siderne. Prik bunden med en gaffel, så den ikke hæver op i midten. Stil på køl imens mazarinmassen laves. 

Mazarinmasse:

Riv marcipanen på den grove side af et rivejern. Rør marcipanen sammen med sukker, vanilje og smør. Rør ægget i, og tilsæt til sidst melet. Saml massen til en ensartet masse. 

Tag tærtebunden ud af køleskabet og fordel mazarinmassen heri. Bag tærten i ovnen i ca. 25 minutter, til den er godt gylden. Bunden skal give lidt efter ved tryk, men husk at kagen skal bage igen, så derfor skal den ikke have for meget. 

Nøddemasse:

Hak nødderne groft. Kom smør, sukker, nødder, honning og vanilje i en gryde. Kog massen op til det har samlet sig. Tag gryden af varmen, og fordel nøddemassen på tærten – pas på at det ikke rammer tærteformen, da det kan risikere at brænde fast. 

Bag kagen i yderligere 7-8 minutter, til kagen er gylden. 

Afkøl kagen helt. 

Pynt:

Når kagen er helt afkølet. Smeltes chokoladen. Kom chokoladen i en sprøjtepose og sprøjt det rundt i kanten (og gerne længere ind, så der er massere af chokolade, bare sørg for at man kan se noget af den smukke nøddemasse).



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

nineteen + seventeen =


Translate »