Valentines glaze kage med chokolade og hindbærmousse

Valentines glaze kage med chokolade og hindbærmousse

Print This Post Print This Post

Glaze er det nye sort, og jeg elsker at arbejde med det. Det gør selv den simpleste kage ekstravagant.

Dette indlæg indeholder affiliate links.

Valentines dag er i morgen, og hvad bedre end at forkæle den man elsker med en lækker, hjemmelavet, moussekage?

Den består af en almindelig lagkagebund, hindbærmousse og mælkechokolademousse, virkelig lækker kombi! Alle kan være med her!

Denne kage blev faktisk lavet til dessert i weekenden, men jeg var meget inspireret af Valentines dag da jeg skulle lave den og tænkte at farverne skulle holdes røde, varme og romantiske. Jeg er vild med det udtryk kagen har fået. Den er forførende, blød og super lækker.

Gør I noget ud af Valentines dag?

(jeg selv håber på lidt blomster fra manden herhjemme, host host).

Håber I vil kaste Jer ud i at lave denne kage og HUSK læs opskriften godt igennem inden start!

Kys fra Sine.

Lagkagebund:

3 æg

100 g sukker

100 g hvedemel

2,5 tsk bagepulver

1 tsk vaniljesukker

Hindbærmousse:

2 blade husblas

100 g frosne hindbær

60 g lyst rørsukker

2 dl piskefløde

½ tsk citronsaft

Mælkechokolademousse:

4 blade husblas

2 past. æggeblommer

50 g lyst rørsukker

150 g mælkechokolade, god kvalitet

5 dl piskefløde

Glaze:

4 blade husblas

110 g hvidt sukker

100 g sødmælk

30 g glukosesirup

120 g hvid chokolade, hakket

Rød pastafarve

1 tsk pink støv 

Pynt:

Friske hindbær

chokoladesnirkler

rød skovsyre

Valrhona crunchy perler, hvid

pink støv

Redskaber:

Rund form med hul i midte (HER)

spatel

kagering (lidt mindre en formen)

udstikkere

Fremgangsmåde:

Sørg for at have plads i fryseren.

Hindbærmousse:

Find alle ingredienser frem til hindbærmoussen.

Gør kageringen klar, ved at betrække bunden, stramt, med film. Stil på en tallerken eller skærebræt der kan gå i fryseren.

Udblød husblassen i rigeligt koldt vand i 15 min.

Kog hindbær, rørsukker og citronsaft sammen i en gryde, og lad simre i 5 min. Sigt den varme hindbærgrød igennem en si og over i en ren skål. Tilsæt straks den afdryppede, udblødte husblas og rør den ud i hindbærren. Lad det stå på køkkenbordet, til det er lunt. 

Pisk fløden til let flødeskum. Rør lidt af flødeskummet sammen med den lune hindbærsaft. Vend lidt mere af fløden i og til sidst hældes det hele over i den resterende flødeskum. Fordel moussen i den forberedte kagering, så den bliver ca. 2 cm høj (hvis der er ekstra mousse, lav da enten nogle moussebomber til fryseren eller kom i glas og stil på køl).

Sæt moussen i fryseren i ca. 2 timer, til moussen er helt frossen.

Bund:

Tænd ovnen på 200 grader varmluft og kom et stykke bagepapir på en bageplade.

Pisk æg, vaniljesukker og sukker sammen til det er helt hvidt og luftigt. Bland hvedemel og bagepulver sammen og sigt det i æggeblandingen. Vend forsigtigt melblandingen i ved hjælp af en dejskraber.

Fordel dejen tyndt ud på bagepapiret med en spatel og bag midt i ovnen, i ca. 7-9 min, til den er gylden. Lad bunden køle helt af.

Når bunden er afkølet, udstikkes den så den har samme størrelse som hindbærmoussen. Udstik samtidig et hul i midten, så den passer ned i formen, gerne med lidt luft til formens sider. (gem udstikkeren, den skal bruges til hindbærmoussen også)

Mælkechokolade mousse:

Udblød husblassen til mælkechokolade moussen, i ca. 15 min. Pisk æggeblommer og rørsukker til en hvid og luftig æggesnaps.

Hak chokoladen groft og smelt den over vandbad. Vend forsigtigt chokoladen i æggesnapsen. Pisk fløden til let skum. Vrid husblassen fri for vand og smelt den i en tykbundet gryde, ved lav varme. Når den er helt flydende tilsættes 2 spsk. af flødeskummet, som røres ud i husblassen. Tilsæt husblassen i en tynd stråle til chokoladeblandingen, og vend det sammen. Vend flødeskummet i massen ad to omgange, til du har en luftig mousse.

Samling:

Placér formen (silikone) på et skærebræt. Fordel lidt mousse i formen, til den er fyldt ca. halvt op. Tag hindbærmoussen ud af fryseren og befri den fra kageringen. Udstik et hul i midten, så den får samme størrelse som bunden og placér den i midten af formen på chokolademousse, og pres den lidt ned. Læg lagkagebunden på hindbærmoussen. Fordel chokolademousse, til formen er fyldt helt op, glat den ud. Bank den lidt i bordet nogle gange, for at fjerne eventuelle luftbobler.

Kom kagen i fryseren i minimum 4 timer, til den er stivfrossen.

Mens kagen fryser, laves der eventuelle chokoladesnirkler og de hvide chokoladeperler, vendes i den pinke støv.

Glaze:

Når moussen er stivfrossen, gøres alt klar til glazen.

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 15 min. Hæld sødmælk, glukosesirup og sukker i en gryde, og bring det i kog ved middelvarme, til sukkeret er opløst.

Den hakkede hvide chokolade kommes op i en høj kande. Tilsæt pink støv og lidt rød pastafarve. Hæld den varme mælkeblanding op til chokoladen og tilsæt husblassen. Blend det hele sammen med en stavblender (vigtigt at holde stavblenderen nede i massen, så der ikke dannes for mange luftbobler).

Lad glazen køle ned ved stuetemperatur, til den når en temperatur der hedder 32-35 grader, først der er den klar til at blive hældt over kagen.

Når glazen har nået sin temperatur, tages kagen ud af fryseren og befries fra formen. Placér kagen på en rist med en bradepande under til at opfange glazen.

Hæld glazen over kagen og lad det overskydende rende af.

Flyt forsigtigt kagen til det ønskede fad.

Pynt:

Placér de små fine chokoladekugler langs kagen og en smule på toppen. Pynt af med friske hindbær, chokoladesnirkler og skovsyre.

Lad kagen tø op på køl.



36 thoughts on “Valentines glaze kage med chokolade og hindbærmousse”

  • Super fin kage! hvad er din erfaring med glaze? kan glazen komme på kagen dagen før den serveres?

    • Hej 🙂

      Tak!

      Ja glazen kan godt kommes på dagen før 🙂 den kan dog godt miste en smule (kun lidt) af sin “shine” 😊

  • Hej.
    Skal bare lige høre, er lidt usikker på hvordan jeg skal samle kagen, skal jeg starte med at lave hindbærmoussen også når den er frossen skal jeg lave chokolademoussen, også hælde chokolademoussen i først og derefter den anden mousse og til sidst bunden, så man faktisk samler den modsat? For jeg har ikke den der silikoneform, så tror du man kan lave bunden først, og derefter hindbærmoussen og hælde den ovenpå bunden og så vente med at lave og hælde chokolademoussen ovenpå til at hindbærmoussen har sat sig? eller skal jeg ud og indvistere i sådan en form (tænker dog ikke at der skal være hul i midten) 🙂

    • Hej 🙂 du kan sagtens lave den i en almindelig form og bygge den op som almindelig kage 🙂 det er kun i en silikoneform at man gør det på hovedet 🙂

    • Nej desværre 🙂 jeg tager ikke tid, går bare og holder øje. Det har jo meget med rumtemperaturen at gøre også..

  • Jeg kan ikke helt forstå hvordan den skal samles? Hvordan er lagene når den er færdig? Er der chokolademousse i både top og bund? Og hindbærmousse og lagkagebund i midten?? Når du skriver bagering og form, er det så to forskellige ting eller er det det samme du mener?
    Vh Dorthe

    • Din chokolademousse støber du i en bagering/kagering og fryser. Din hindbærmousse laver du når den er frossen og bunden er bagt. Så fylder du hindbærmousse i silikoneformen. Oh kommer chokolademoussen i – så lidt mere hindbærmousse og slutter af med bunden. På frys igen.

      • Jeg er stadig forvirret… jeg har en hjerte silikoneform som det hele skal laves/støves i, skal jeg starte med at fulde chokolademousse i den og lade den fryse helt gennemfryse, derefter hindbær med en bund trykket op i, og så på frost igen?

        • Hej igen! Kan se jeg har byttet rundt på chojolade og hindbærmousse da jeg skrev til dig! Det beklaher jeg.
          Okay, hvis du skal lave den i en hjerteform tager du din HINDBÆRmousse (fik byttet rundt før) og støber den, og så fryser den helt.
          Når den er helt kold laver du din CHOKOLADEmousse og fylder formen halvt op. Tag den iskolde hindbærmousse og placer den i chokolademoussen. Fyld mere chokolademousse ved. Hvis det kan være der og så bunden.
          Når det hele er samlet. Sætter du den på frys til den et gennemfrossen så den kan tages ud af formen 🙂

    • Hej 🙂 jeg ved faktisk ikke om den vil blive mat. Har kun ptævet at fryse glaze-rester som jeg opvarmede igen.

          • Hvordan varmede du glazen op igen og blendede du den så igen? Står nemlig med en ret stor rest og kan ikke få mig til st smide det ud

          • Jeg smelter den i mikrobølgeovnen og rører forsigtigt i den undervejs – og lader den derefter falde til korrekt temp. igen 🙂

  • Flot kage! Har lige et spørgsmål. Putter du smørcreme på så kanterne bliver pænere inden du putter glaze på?

    • tusinde tak 🙂

      Nej det gør jeg ikke. Det er en moussekage, som skal være isfrossen og overhældes med glaze når den er frossen – så holder den de glatte kanter 🙂

  • Når jeg hælder det smeltede chokolade i sukker/æg blandingen får jeg nærmest en dej istedet for en flydende masse. Forsætter jeg med kagen, ender jeg med en mousse med en masse chokolade stykker, samt lidt sukker der knaser i munden . Spiller temperaturen på chokoladen en væsentlig rolle?, inden det hældes i sukker blandingen? Hvad kan ellers være galt?
    Mvh
    Kirsten

    • Hej Kirsten. Hvis du har sukker der knaser i munden, er der ikke pisket nok 🙂 så alle sukker krystallerne ikke er blevet opløst. Ja chokoladen skal være helt smeltet, men ikke være brændende varm når den bliver blandet i. Det kan også være at dine ændre ingredienser har været for kolde – sådan at når oplever en for stor temperatur forskel ved blandingen og det kan få chokoladen til at størkne.

      kram, Sine

  • Hvor høj er den form du bruger? Har nemlig været ude og invistere i nogle forme, men synes ikk eat mun ser lige så høj ud som din kage?
    Hilsen Monica 🙂

    • Min form er fra silikomart, og den type har kun en højde 🙂 det kan være at billedet snyder. kan ikke lige huske i hovedet, hvor høj formen er, men måske en 6-7 cm (du må ikke hænge mig op på det haha)

  • Hejsa. virkelig flot kage! jeg overvejer at lave den til min fødselsdag, men jeg er bange for at det bliver for meget mousse, når der kun er én bund. Har du fået nogle kommentarer på det?
    Mvh Camilla

    • Hej Camilla

      Tak skal du have – Hvis man ikke er til mousse (i glas for eks) jamen så kan det da godt blive for meget. Dem jeg har serveret denne for, mente det var super fint, også fordi det ikke kun er én slags mousse 🙂

  • Hej Sine
    Jeg har ikke en silikoneform og vil derfor bygge den som en almindelig kage, altså med bund og så hindbærmoussen, vent 2 timer til den har sat sig og så chokolademoussen. Jeg skal vel vente med at hældte chokolademoussen på til hindærmoussen har sat sig ikke?
    Jeg skal bruge den på søndag, kan jeg evt. Lave den fredag og så lade den være i fryseren til søndag hvor den også skal have glaze? 🙂
    Venlig hilsen Kira

    • Hej Kira.

      Beklager mit alt for sene svar! Har i en uges tid nu, haft bøvl med bloggen, med nogle opdateringer osv, og derfor har jeg ikke modtaget alt mit indhold eller mails og har skulle finde det hele frem manuelt efter nogle trælse opdateringer. Nu er det nok for sent, men svarer nu alligevel, jo – hindbærmoussen skal sætte sig først, og ja – den kan laves i god tid og så bare være på frys! Jeg håber du fandt en løsning, på trods af mit manglende svar 🙂

      knus, Sine.

  • Hvor ser den smuk ud! Jeg begiver mig i kast med en glazekage til min datters 4 års fødselsdag i total Disney Frost tema .
    Jeg skal lige høre, om man kan lave bunden nogle dage i forvejen, pakke den i mad papir og vitawrap, nu hvor der ikke er fedtstof i dejen? Jeg har gjort det før med andre lagkagebunde, men der har været fedtstof i, og de var stadig super saftige til brug.

    • Beklager det sene sene svar! har haft ufatteligt travlt og derfor ikke prioritet bloggen! Men du kan sagtens pakke den ind.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

16 + 7 =


Translate »