Print This Post
Disse macarons lavede jeg til min fødselsdag i august.
Det er de samme macarons der bruges op denne kage.

Ingredienser:
Macarons:
90 g mandelmel
150 g flormelis
2 store æggehvider
50 g sukker
Lyserød pastefarve
Ganache:
250 g mørk chokolade af god kvalitet
3 dl piskefløde
50 g honning
90 g smør
Fremgangsmåde:
Ganache:
Hak chokoladen fint, og kom den i en skål.
Bring piskefløden i kog sammen med honning.
Hæld først lidt af den kogende fløde over chokoladen, og rør i midten med en dejskraber. Rør lidt mere fløde i, indtil chokoladen er smeltet, og ganachen er ensartet.
Tilsæt smør, når ganachen er mellem 35º og 40º varm.
Hæld ganachen i en skål. Opbevar den færdige ganache ved maksimum 20º, og lad den hærde natten over. Kom den endelig ikke i køleskab.
Macarons:
Blend mandelmelet sammen med flormelisen og sigt blandingen sammen.
Pisk æggehvider og sukker i en skål, først ved lav hastighed og når massen skummer godt, piskes der videre i nogle minutter ved høj hastighed. Marengsen skal danne bløde toppe. Tilsæt farve og pisk lidt hvidere.
Vend mandelblandingen i hviderne. Vend massen forsigtigt men godt. Massen skal være langsomt flydende når det drypper fra spartelen.
Hæld blandingen i en sprøjtepose, med en rund glat tyl, og sprøjt ud i cirkler op en papir beklædt bageplade.
Lad bundende tørre i ca 30 minutter ved stuetemperatur.
Bag bundende i ovnen ved 160 grader, i ca 12 minutter.
Saml macaronse med ganachen.
Opbevar på køl.