Fødselsdags macarons

Fødselsdags macarons

Print This Post Print This Post

Disse macarons lavede jeg til min fødselsdag i august.

Det er de samme macarons der bruges op denne kage.

IMG_9996

Ingredienser:

Macarons:

90 g mandelmel

150 g flormelis

2 store æggehvider

50 g sukker

Lyserød pastefarve

Ganache:

250 g mørk chokolade af god kvalitet

3 dl piskefløde

50 g honning

90 g smør

 

Fremgangsmåde:

Ganache:

Hak chokoladen fint, og kom den i en skål.

Bring piskefløden i kog sammen med honning.

Hæld først lidt af den kogende fløde over chokoladen, og rør i midten med en dejskraber. Rør lidt mere fløde i, indtil chokoladen er smeltet, og ganachen er ensartet.

Tilsæt smør, når ganachen er mellem 35º og 40º varm.

Hæld ganachen i en skål. Opbevar den færdige ganache ved maksimum 20º, og lad den hærde natten over. Kom den endelig ikke i køleskab.

Macarons:

Blend mandelmelet sammen med flormelisen og sigt blandingen sammen.

Pisk æggehvider og sukker i en skål, først ved lav hastighed og når massen skummer godt, piskes der videre i nogle minutter ved høj hastighed. Marengsen skal danne bløde toppe. Tilsæt farve og pisk lidt hvidere.

Vend mandelblandingen i hviderne. Vend massen forsigtigt men godt. Massen skal være langsomt flydende når det drypper fra spartelen.

Hæld blandingen i en sprøjtepose, med en rund glat tyl, og sprøjt ud i cirkler op en papir beklædt bageplade.

Lad bundende tørre i ca 30 minutter ved stuetemperatur.

Bag bundende i ovnen ved 160 grader, i ca 12 minutter.

Saml macaronse med ganachen.

Opbevar på køl.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

3 × 1 =


Translate »