Herlige hindbær macarons

Herlige hindbær macarons

Print This Post Print This Post

Oh My! Som sagt før, ELSKER jeg macarons! Disse hindbær macarons er ingen undtagelse!

Hindbær er noget af det mest fantastiske jeg ved! Lavede disse små herligheder, som en lille forkælelse til mig selv. Det skal man jo også huske 😉

Jeg er så heldig at bo sammen med en helt fantastisk mand. Dog, er jeg så uheldig at han ikke rigtig bryder sig om kager osv!

Han krymper sig næsten når jeg beder ham om at smage på noget nyt i det søde køkken – og især når det er macarons.

Men så er der jo bare mange flere til mig!

 

Ingredienser

 Macarons skaller:
ca. 24 samlede macarons

170 g Flormelis

110 g Mandelmel

90 g Æggehvide, stuetemp.

2 spsk. Sukker

1 tsk. Frysetørret hindbær pulver

1 tsk. Rød pulverfarve

Hindbær smørcreme:

100 g Lurpak, blødt

250 g Flormelis, sigtet

3 tsk. Frysetørret hindbær pulver

1 spsk mælk

10917565_10203294650079041_732906632_n

Fremgangsmåde

Macarons:

Vej flormelis af. Bland det med mandelmel og sigt det gennem en sigte. Hvis der ligger nogle klumper tilbage i sigten, skal de bare kasseres, da de vil give en ujævn overflade på macaronen. Sørg for at flormelis og mandelmel er godt blandet sammen.

Pisk æggehviderne luftige i en ren og tør skål. Tilsæt sukkeret lidt ad gange, og pisk godt imellem. Bliv ved med at piske til hviderne er blevet til en fast skum. Tilsæt hindbær og lad det piske lidt med.

Vend mandel- og flormelisblandingen i æggehviderne, sammen med den røde pulverfarve, med en spatel. Bland til dejen er glat. Pas på med at blande for meget! Dejen skal glide af spatelen langsomt. Forestil dig lava, den konsistens skal den have. Flydende, men ikke for flydende. Kom dejen i en sprøjtepose med en glat tyl. Jeg bruger en tyl på 0,5 mm.

Sprøjt ca. 50 kager, på størrelse med femkroner, ud på to bageplader beklædt med bagepapir. Lad kagerne hvile i mindst 45 min. Så overfladen tørrer. Det gør at kagerne får de små ”fødder”.

Sæt ovnen på 125 grader.

Bag én plade ad gangen på den nederste rille i ovnen i ca. 20 min. Husk, at alle ovne er forskellige, så hold øje med dem. Bunden skal slippe bagepapiret, hvis du forsøger at løfte dem. Lad dem køle af på en rist.

Smørcreme:

Pisk smørret blødt og luftigt i ca. 5 min.

Tilsæt det sigtede flormelis lidt ad gangen og sørg for at det bliver blandet godt. Tilsæt nu hindbærpulveret. Tilsæt mælken til sidst.

Cremen er nu klar til brug.

Fyld smørcremen i en sprøjtepose med en tyl. Her har jeg brugt en fransk stjernetyl. Sprøjt smørcreme på halvdelen af skallerne og læg macaronen sammen.

10913672_10203294649799034_1983223078_n

 

Nyd! Nyd! Nyd!

Tip: Macaronsne bliver lækrere af at være i køleskabet en dags tid. Dog server dem ved stuetemperatur.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

eighteen − twelve =


Translate »