Skønne vanilje macarons
Jeg elsker macarons! De er små, lækre og delikate! En sprød skal, med en blød lækker midte. Helt igennem fantastiske!
Denne variation er en klassisk vaniljemacaron 🙂 Enjoy!
Lavede dem en aften af ren og skær kedsomhed. Er det ikke fantastisk når tingene bare lykkes som man tænker dem?
Ingredienser
Macaron skaller:
ca. 24 samlede macarons
170 g Flormelis
110 g Mandelmel
90 g Æggehvide, stuetemp.
2 spsk. Sukker
1 tsk. Hvid pulverfarve
Vanilje smørcreme:
100 g Lurpak, blødt
250 g Flormelis, sigtet
1 spsk. mælk
½ stang polynesisk vanilje
Pynt:
Spiseligt maling til pynt – her er brugt metallisk guld.
Fremgangsmåde:
Macarons:
Vej flormelis af. Bland det med mandelmel og sigt det gennem en sigte. Hvis der ligger nogle klumper tilbage i sigten, skal de bare kasseres, da de vil give en ujævn overflade på macaronen. Sørg for at flormelis og mandelmel er godt blandet sammen.
Pisk æggehviderne luftige i en ren og tør skål. Tilsæt sukkeret lidt ad gange, og pisk godt imellem. Bliv ved med at piske til hviderne er blevet til en fast skum.
Vend mandel- og flormelisblandingen i æggehviderne, sammen med den hvide pulverfarve, med en spatel. Bland til dejen er glat. Pas på med at blande for meget! Dejen skal glide af spatelen langsomt. Forestil dig lava, den konsistens skal den have. Flydende, men ikke for flydende. Kom dejen i en sprøjtepose med en glat tyl. Jeg bruger en tyl på 0,5 mm.
Sprøjt ca. 50 kager, på størrelse med femkroner, ud på to bageplader beklædt med bagepapir. Lad kagerne hvile i mindst 45 min. Så overfladen tørrer. Det gør at kagerne får de små ”fødder”.
Sæt ovnen på 125 grader.
Bag én plade ad gangen på den nederste rille i ovnen i ca. 20 min. Husk, at alle ovne er forskellige, så hold øje med dem. Bunden skal slippe bagepapiret, hvis du forsøger at løfte dem. Lad dem køle af på en rist.
Smørcreme:
Pisk smørret blødt og luftigt i ca. 5 min.
Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og bland kornene med lidt af flormelisen.
Tilsæt vaniljesukkeret til smørret og pisk det godt sammen.
Tilsæt det sigtede flormelis lidt ad gangen og sørg for at det bliver blandet godt. Tilsæt mælken til sidst.
Cremen er nu klar til brug.
Fyld smørcremen i en sprøjtepose med en tyl. Her har jeg brugt en 1M tyl fra Wilton. Sprøjt smørcreme på halvdelen af skallerne og læg macaronen sammen.
Jeg har så til sidst penslet dem med lidt spiseligt metallisk guld maling.
Til sidst er der ikke andet for end at nyde dem!
Tip: Macaronsne bliver lækrere af at være i køleskabet en dags tid. Dog server dem ved stuetemperatur.