S’mores Macarons
S’mores! De er fantastiske! Det samme er macarons.. Derfor har jeg lavet denne S’mores macaron – for at forene to herligheder i én!
Der er altså bare noget helt specielt ved macarons. De smager skønt i alle afskygninger, de driller mig tit og gør at jeg til tider kæmper i køkkenet. Når de så bliver lige så perfekte som disse, ja så danser jeg altså en happydance!
Jeg har længe gerne ville lave en macaron der var en combi af to ting jeg holder meget af. Macarons og S’mores.
Tag godt imod dem!
Ingredienser
Macarons:
ca. 20 macarons
86 g mandelmel
150 g flormelis
2 store æggehvider
50 g sukker
12 g kakao
Chokoladecreme:
50 smør, stuetempereret
100 g flormelis
5 g kakao
100 g nutella
Marengs
50 g past. æggehvide
100 g flormelis
Derudover:
2 Digestive kiks
Fremgangsmåde:
Macarons:
Blend flormelis, kakao og mandelmel sammen.
Si blandingen og sørg for at det er godt blandet sammen.
Æggehvide og sukker piskes ved lav hastighed i ca. 1 minut og derefter sættes hastigheden op, til højeste hastighed og piskes i yderligere 3 minutter.
Vend mandelblandingen i hviderne og vend dejen til den er blød og glat.
Hæld blandingen i en sprøjtepose med en rund tyl (jeg bruger en tyl på 0,5 mm) og sprøjt dem ud på en bageplade med bagepapir. Diameter på macaronskallerne skal være ca. 3 cm.
Lad skallerne tørre i 50-60 minutter.
Bag skallerne ved 160 grader i ca. 12 minutter. De er færdige, når du kan løfte en skal fra papir, uden at den hænger ved.
Skub papiret med skallerne, over på en rist for at køle af inden samling.
Chokoladecreme:
Pisk det bløde smør lyst og luftigt, og pisk flormelis og kakao med, til det er cremet.
Når det er godt blandet, piskes nutellaen med.
Fyld cremen i en sprøjtepose til den skal bruges.
Marengs:
Hvider og flormelis piskes sammen ved høj hastighed, i ca. 10 min.
Den skal være lækker, sej, glat og skinnende.
Fyld på sprøjtepose og brug den hurtigst muligt.
Par dine macarons så de passer sammen i størrelsen.
Tag din chokoladecreme og sprøjt det rundt i en ring på den ene af skallerne, så der er et hul i midten af macaronen til marengsen.
Tag nu din marengs og sprøjt ned i hullet.
Knus de to Digestive kiks og drys krummerne ud over cremen og marengsen og luk macaronen med den anden halvdel.
Opbevar macaronsne på køl, men server dem ved stuetemperatur.