Brombærkager med hvid chokolade
En skøn og forholdvis simpel brombærkage, som gør at alle de skønne brombær fra fryseren kan bruges på skønneste vis.
Nogle gange er det simple bare noget af det bedste. Disse brombærkager er lækre, svampede, fugtige og fyldt med smag. Som nævnt, så er de nemme at lave, men vær obs på at cremen skal laves i god tid, så den kan nå at køle helt ned.
Dette indlæg indeholder reklame og/eller affiliatlinks markeret med *.
Brombær/hvid chokolade kager
10 stk
Brombærcreme:
200 g brombær
100 g sukker
½ citron
½ vaniljestang
½ l. fløde
4 blade husblas
150 g hvid chokolade, Callebaut* (affiliatlink)
Kager:
200 g marcipan
200 g sukker
200 g smør, stuetemp.
4 æg
100 g mel
120 g hvid chokolade
150 g brombær
½ vanilje
Pynt:
Citronmelisse
Friske brombær
Fremgangsmåde:
Brombærcreme:
Flæk vaniljestangen og kom korn, stang, sukker, saft af en ½ citron og brombær op i en gryde. Kog sammen til brombærene kan moses ud med en gaffel. Lad det køle helt af, tag vaniljestangen op, og stavblend massen. Sæt til side.
Læg husblassen i blød i rigeligt koldt vand, i ca. 15 minutter. Varm fløden til lige under kogepunktet og hæld den over chokoladen. Vrid husblassen for vand og kom ved. Rør rundt til en ensartet masse, og til chokoladen er helt smeltet. Kom det i en pose og læg det fladt i køleskabet, i minimum 6 timer.
Kager:
Forvarm ovnen til 175 grader.
Riv marcipanen groft og kom den i en skål sammen med sukker og vanilje. Pisk det sammen. Kom det stuetempererede smør i skålen og pisk det med.
Pisk æggene i, ét ad gangen. Vend chokoladen i. Tag en tsk mel og bland med brombærene. Vend herefter forsigtigt brombærene i dejen.
Kom dejen i en Cylinder silikonform* (affiliatlink) , til ca. 1 cm fra toppen.
Bag kagerne ca. 25-30 min, til den kommer ren, men fugtig op, ved brug af en tandstik. (Husk at tjekke undervejs, kan være at din ovn bager anderledes end min). Lad dem køle af i formen.
Tip: hvis du synes at kagerne er svære at få ud af formen, så kom dem i fryseren i en times tid.
Pynt:
Tag cremen ud fra køleskabet og pisk den op til den er stiv, men PAS PÅ ikke at piske den for meget, så den skiller.
Vend brombærsylten i. Kom cremen i en sprøjtepose med en stor glat tyl* (affiliatlink), og sprøjt ud på hver kage. Pynt af med brombær og citronmelisse.