Marengskys – Barnedåb

Marengskys – Barnedåb

Print This Post Print This Post

Simple, men lækre!

Marengskys… Det var slet ikke meningen at der skulle være marengskys til dåben, men så havde jeg nogle ekstra æggehvider og tænkte, hvorfor egentlig ikke?!  Haha, om ikke andet gav det mig mulighed for at lege lidt ekstra i køkkenet, det er jo altid godt!

13046282_10206182547554673_1523936842_n

Marengskys:
1-2 plader

150 g æggehvide

300 g sukker

blå pastafarve

 

Fremgangsmåde:

Tænd ovn på 180 grader.

Hæld sukkeret ud på en bradepande med bagepapir og fordel det godt. Bag det i ovnen, til det lige præcis begynder at blive lidt gyldent i kanterne (hold godt øje med det!) Imens sukkeret er i ovnen, piskes æggehviderne til skum i en røremaskine. Når du kan vende skålen på hovedet uden der falder noget ud, er hviderne klar.

Tag nu sukkeret ud af ovnen. Skru ovnen ned på 100 grader og lad lågen stå på klem, så temperaturen hurtigere falder.

Kom en spiseske sukker ad gangen, op til hviderne, mens der piskes. Pisk godt imellem hver ske. Marengsen er færdig når du ikke længere kan føle sukkerkorn, når du gnider marengsen mellem to fingre.

13020039_10206182547594674_668812994_n

Mens marengsen pisker, forberedes sprøjteposen. Vend vrangen ud på posen, men hold fast i spidsen, så den kan vendes igen. Tag en lille pensel og pastafarven og mal streger på sprøjteposen.

Vend posen til dens normale form igen og fyld den med marengs. Klip spidsen af og sprøjt marengsen ud i små toppe på en bagepapir beklædt plade.

Bag i ovnen 1-1½ time. (husk ovne variere).

 



2 thoughts on “Marengskys – Barnedåb”

  • Synes disse marengskys ser så fine ud. Jeg har bagt dem i dag til min søns barnedåb i næste weekend. Synes dog, de er ret klistrede udenpå, og det virker til, at det er pastafarven, der klistrer. Nogen gode råd? Hjælper det at stille i køleskabet eller andet?

    • hvis de klistrer skal de som regelt have lidt længere.
      endelig IKKE stille på køl, da sukkeret smelter 🙂
      pop dem i ovnen igen evt?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

13 − one =


Translate »