Bagte Mini Donuts – Barnedåb

Bagte Mini Donuts – Barnedåb

Print This Post Print This Post

Hvis du vil lave noget der imponere dine gæster, men som kun tager få minutter at lave… Så er disse mini donuts helt perfekte! Og så er de jo sunde.. eller… næsten… eller… de er da i hvert fald ikke friturstegte! 

Da jeg skulle planlægge kagebordet til dåben, var det faktisk rigtig svært at beslutte sig for hvad der skulle være en del af det.

Jeg havde derfor nogle testdage, hvor jeg prøvede lidt forskelligt af, byttede ud og byttede rundt. Og besluttede mig for, at vi selvfølgelig ikke kunne leve uden bagte mini donuts!

DSC_0076 (2)

Det bedste ved disse er, at man kan få lov at lege når der skal dekoreres! Og så selvfølgelig at de er så nemme at lave.

Jeg fandt en masse hvidt og blåt krymmel og spiseligt glimmer. Donutsene dyppede jeg i hvid chokolade, hvor jeg havde farvet noget af chokoladen med lidt lyseblåt pastafarve, så det der kom lidt spil i farverne.

Mini vanilje donuts:
30 stk.

160 g hvedemel

100 g sukker

1 1/4 tsk bagepulver

3/4 tsk salt

115 g kærnemælk

2 æg

2 spsk smør, smeltet

½ stang polynesisk vanilje

Pynt: 

400 g hvid chokolade

Lyseblå pastafarve

Blåt og hvidt krymmel

Spiseligt glimmer

DSC_0077 (2)

Fremgangsmåde:

Forvarm ovn til 220 grader.

Spray formen med sprayfedt eller smør med lidt neutral olie.

I en stor skål sigtes mel, sukker, bagepulver og salt. Pisk det let sammen med et piskeris. Stil til siden.

Pisk kærnemælken, æg og vaniljen sammen. Kom det herefter i melblandingen lidt ad gangen, skiftevis med det smeltede smør, mens der piskes. Sørg for at skrab siderne godt ned, så al melet bliver inkoorpereret. Pisk kun til dejen lige præcis har samlet sig.

Kom dejen i en sprøjtepose (så er det nemmere at styre) og fyld donut hullerne halvt op. Bag i ovnen 6-8 min (de skal give efter ved berøring). Lad donutsne køle af på en rist.

DSC_0138

Imens donutsne køler af, findes alt pyntet frem. Del chokoladen i to skåle, smelt først den ene og farv med lidt blå pastafarve. Dyp de donuts du ønsker i denne farve og pynt derefter med krymmel og glimmer. Smelt nu det sidste chokolade og dyp de resterende donuts heri. Igen, pynt med krymmel og glimmer. Husk at her må der virkelig leges! Gi’ den gas!

De her små lækre sager, er altså fantastiske! Og så er de jo vildt nemme altså!4 thoughts on “Bagte Mini Donuts – Barnedåb”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

thirteen − 3 =


Translate »