Panna Cotta petit four

Panna Cotta petit four

Print This Post Print This Post

Ting bliver bare lige lidt ekstra lækkert, når det kommer i små lækre bidder… ikk?

Disse var en  del af et lille kagetapas bord jeg lavede for noget tid siden, hvor jeg serverede en masse skønne sager – man gør vel alt for at glæde sine gæster (og sig selv!)

Jeg kan utroligt godt lide udtrykket i disse små petit fours, fordi de er så enkle og fine – og så er jeg ret vild med at man kan se vaniljekornene igennem glazen. Jeg elsker det simpelthen. Utroligt at noget så simpelt som vaniljekorn kan bringe en glæde haha.

Lidt tips:

Der bliver rigeligt mørdej til Petit Foursne, brug det evt. til en tærte eller lignende – Find inspiration ved alle mine opskrifter der indeholder mørdej, her.

Jeg bliver tit spurgt om jeg smider overskydende glaze ud, altså det der ligger tilbage efter en kage er glazet, men NEJ det gør jeg ved gud ikke! jeg sørger altid for at have en bradepande under, med plastfilm i, så jeg nemt kan gemme det overskydende glaze til et andet projekt. Den kan også fryses! Så husk at gemme det og lad intet gå til spilde.

Panna Cotta petit four

Panna Cotta:

4 dl Piskefløde

1 dl mælk

60 g sukker

3 blade husblas

½ stang polynesisk vanilje

Mørdejsbunde:

300 g hvedemel

100 g flormelis

150 g smør, stuetemp.

1 æg

½ stang polynesisk vanilje / 1 stang alm.vanilje

Glaze:

4 blade husblas

110 hvidt sukker

100 g sødmælk

30 g glukosesirup

120 g hvid chokolade, Callebaut

Rød pastafarve

Udstyr:

Halvkugle form 4cm

 

Pynt:

Rød skovsyre

Hindbær

Fremgangsmåde:

Panna Cotta:

Udblød husblassen i rigeligt kold vand, i ca. 15 min.

I en gryde kommes fløde, mælk, sukker og vaniljekorn + stang,  og varmes op til alt sukkeret er opløst, og til det er lige under kogepunktet. Tag gryden af varmen og vrid husblassen for vand, og kom husblassen direkte op i den varme fløde og rør rundt, til alt husblassen er smeltet.

Lad massen køle lidt af ved stuetemperatur, og hæld det i silikoneformen (som står på et skærebræt, så den kan flyttes) og placér det i fryseren i minimum 6 timer.

Mørdejsbunde:

Skrab kornene ud af vaniljstangen. Rør vaniljekornene ud i lidt flormelis, for at skille kornene ad.

Kom alle ingredienserne op i en skål, og ælt kun til dejen lige akkurat er samlet.

Rul dejen ind i film, og lig på køl i 30-60 min. Forvarm ovnen til 200 grader, alm. ovn.

Rul dejen ud til ca. 3 mm tykkelse og stik bunden ud med en rund udstikker på ca. 5 cm. Bag bundende i ca. 8 min eller til de er let gyldne. Køl bundene af. 

Glaze:

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 15 min. 

Hæld sødmælk, glukosesirup og sukker i en gryde og bring det i kog ved middelvarme, til sukkeret er opløst.

Kom hvid chokolade op i en høj kande. Tilsæt lidt rød farve. Hæld den varme mælkeblanding op til chokoladen og tilsæt husblassen. Blend det hele sammen med en stavblender (vigtigt at holde stavblenderen nede i massen, så der ikke dannes for mange luftbobler). Lad glazen køle ned ved stuetemperatur, til den har en temperatur der hedder 32-35 grader – først her er den klar til at blive hældt over de frosne Panna Cotta.

Når glazen har opnået den ønskede temperatur, tages Panna Cottaerne ud af fryseren og befries fra formen. Placér Panna Cottaerne på en rist og hæld glazen over dem. Flyt forsigtigt de glazede Panna Cotta til de afkølede mørdejsbunde og pynt dem med en enkelt skovsyre og et halvt hindbær.

Lad petit four’ne tø op i køleskabet.

 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

four × 4 =


Translate »