Skumfiduser med OREO – Barnedåb
Første gang jeg har forsøgt mig med skumfiduser.. Og kunne selvfølgelig ikke lade vær med at tilføje lidt ekstra!
Det var faktisk overhovedet ikke planen at der skulle laves skumfiduser til barnedåben.. Men blev lige nødt til at prøve, og synes selv de blev ret gode, så de kom altså med på bordet!
De er noget nemmere at lave end jeg lige troede, så det er bestemt ikke sidste gang! Nu skal der virkelig leges med nogle smage!
Jeg tilføjede noget knust OREO, for at give en anden smag – og mums siger jeg bare!
Skumfiduser med OREO:
ca. 30 stk.
6 blade husblas
250 g sukker
75 g vand
100 g glukosesirup
½ stang vanilje
150 g past. æggehvide
20 g sukker
flormelis
8 OREO, knuste
(Jeg brugte også lidt blå pastafarve)
Fremgangsmåde:
Læg husblas i blød i koldt vand, i ca. 20 min.
Bland 250 g sukker, vand, glukosesirup og vaniljekorn i en lille gryde og bring i kog. Pisk æggehvider og 20 g. sukker let sammen i røremaskine. Lad sukkermassen koge til 117 grader. Tag gryden af varmen. Vrid husblassen for vand og rør den hurtigt i den varme sukkerlage.
Hæld straks sukkerlagen i de piskede hvider, i en tynd stråle. Pisk kraftigt til du har en sej masse (skålen skal være næsten kold og skummet fast og sejt – ca. 20 min)
Sigt flormelis i en papirbeklædt bradepande. Kom halvdelen af skummet op i bradepanden, tag en tandstik og dyp i den blå farve og så cirkulér det lidt rundt i massen. Drys den knuste OREO ud over. Kom det resterende skum på, og gentag med farve hvis ønsket.
Lad stå ved stuetemperatur i 4 timer.
Skær skumfiduserne i firkanter, og rul dem i sigtet flormelis.
Hejsa. Skøn blog.
Jeg synes at massen var lidt svær at få smurt massen ud på bagepladen, den hang fast i flormelisen. Og jeg synes stadig efter 4,5 timer at den er meget klistret og svær at skære ud.
Hvad har jeg mon gjort forkert?
Tak! Bum bum det ved jeg ikke 🤔 det problem havde jeg slet ikke.. Jeg skal nok lige gå i tænkeboks!