Kransekagestykker

Kransekagestykker

Print This Post Print This Post

I aften er det juleaften!! Det skal nydes med disse lækre kransekagestykker! 

Kære alle!

Så nåede vi til den sidste dag i julekalenderen!
Jeg har nydt at dele min lille julekalender med jer – og jeg håber at i har nydt at følge med!

I aften er det jo juleaften, og der skal hygges med familie, nære og kære!
Vi får en dejlig stille og rolig juleaften (jeg har jo trods alt kun to uger til termin med vores lille dreng), mine svigerforældre og svoger kommer ned og nyder aftenen med os. Massere af god mad, pakkeleg, grin, gode gaver og ikke mindst hygge!

Hvem skal i tilbringe jeres juleaften med?<3

Jeg håber VIRKELIG at denne julekalender har bragt inspiration og glæde til mange af jer! Jeg har i hvert fald elsket at lave den! <3

Rigtig glædelig jul alle sammen!

Kransekagestykker:

250 g ODENSE Kranse XX el. ren rå marcipan

50 g sukker

50 g flormelis

60 g æggehvide (ca. 2 hvider)

Sprøjteglasur: 

Ca. 250 g flormelis, sigtet

50 g past. æggehvide

Fremgangsmåde:

Forvarm ovn til 220 grader.

Bland æggehviden sammen med sukker og flormelis, lad det stå 10 min.

Skær Kranse XX eller marcipan ud i mindre stykker og kom dem op i rørekedlen med spaden påsat. Start maskinen ved lav hastighed og tilsæt æggeblandingen lidt ad gangen. Kør godt imellem, for at sikre at klumper er rørt ud!

Når massen er kørt helt glat, kommes den i en stofsprøjtepose med en kransekagetyl (trekanttyl). Sprøjt massen ud i små stænger på en bageplade med bagepapir.

DSC_0002

Evt dup fingrene i lidt vand for at forme dem lidt i enderne.

Bag stykkerne ca. 10 min. til de er gyldne. Evt. læg en plade ekstra under, for at undgå at de brænder på i bunden.

Lad køle af.

Hæld de pasteuriserede æggehvider i en skål.
Sprøjteglasuren kan røres med en ske (Hvis du bruger håndmixer skal det være på laveste hastighed, så der ikke bliver pisket noget luft ind i glasuren).
Kom flormelis i lidt ad gangen. Pas på,du ikke kommer for meget flormelis i, den bliver efterhånden mere fast og sej jo mere der røres i den.
Du kan se om den er færdig ved at lave en streg med din ske i glasuren, stregen må næsten ikke forsvinde, eller kun meget langsomt forsvinde.

Kom i kræmmerhus af bagepapir eller i en engangssprøjtepose med en lille rund tyl i.

Sprøjt fine streger på dine kransekagestykker. Lad glasuren størkne helt.

DSC_0050

Enjoy!  Glædelig jul <3

TIP: Dyp evt. enderne/bunden i mørk chokolade!

Dette er et sponsoreret indlæg.

 

 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

11 − 10 =


Translate »