Nougatdrøm med passion
Godt nytår! I morgen er det årets sidste dag, og hvis du stadig ikke helt har styr på nytårsdesserten, så kommer jeg med et bud her!
Jeg har ikke været for god til at dele opskrifter på det sidste… Det er der en rigtig god grund til, da jeg ikke har haft meget tid til at stå i køkkenet og kreere nye lækre sager, men jeg føler heldigvis at det er vende! Ikke desto mindre, har jeg haft tid til at kreere lidt nytårs-desserts ideer.
Hvis du nu ikke lige sidder inde med samme form som jeg, så husk, at det jo bare er min form og tanke, du kan sagtens bruge alverdens andet!
Nytårs nougatdrøm med passion
10 stk.
Nougatmousse:
200 g nougat, Odense Marcipan
70 g mørk chokolade
5 blade husblas
6 dl piskefløde
1,5 æggehvide
Passionsfrugt cremeux:
0,75 blad husblas
2 æggeblommer
15 g sukker
140 g hvid chokolade
100 ml piskefløde
60 ml passionsfrugtsaft
Mørdej:
300 g hvedemel
100 g flormelis
150 g smør, stuetemp.
1 æg
½ stang vanilje
Derudover:
300 g mælkechokolade
75 g hakkede hasselnødder
50 g mørk chokolade
Rød skovsyre
Udstyr:
“Fashion Eclair“*(reklamelink) form med tilhørende udstikker
Tandstikkere
Digitalt termometer* (reklamelink)
Fremgangsmåde:
Nougatmousse:
Udblød husblas i rigeligt koldt vand. Skær nougat i mindre stykker og kom i en gryde med chokolade og 1 dl fløde og smelt det forsigtigt sammen ved lav varme. Knug husblassen for vand og smelt det i massen. Lad det køle lidt af. Pisk hviderne stive. Stil til side. Pisk fløden til let skum. Rør lidt af flødeskummet i nougatmassen. Vend nougatmassen i flødeskummet, til det er ensartet. Vend de stiftpiskede hvider i. Fordel i “Fashion Eclair” formen. Stil på frys i minimum 6 timer.
Passionsfrugt cremeux:
Udblød husblas i koldt vand i 15 minutter. Kom chokoladen i en skål. Hvis ikke du bruger chokoladeknapper, skal chokoladen finthakkes først. Pisk æggeblommer og sukker kort sammen i en skål. Kom fløde og passionsfrugtsaft i en lille gryde. Varm op til lige under kogepunktet. Hæld det over den piskede æggemasse mens der piskes. Kom det hele tilbage i gryden og varm den op til 83 grader under konstant omrøring. Sig massen igennem en si, ned til chokoladen. Kom husblas i, og rør til massen er glat og blank. Hæld massen i en frysepose, og læg den fladt i køleskabet. Lad det køle i minimum 4 timer. Flyt derefter til en sprøjtepose med en flad rosenbladstylle.
Bunde:
Skrab kornene ud af vaniljestangen. Rør vaniljekornene ud i lidt flormelis, for at skille kornene ad. Kom alle ingredienserne op i en skål, og ælt kun til dejen lige akkurat er samlet.
Rul dejen ind i film, og læg på køl i 30-60 min. Forvarm ovnen til 200 grader, alm. ovn.
Rul dejen ud til ca. 4 mm tykkelse og stik bunden ud med den brede udstikker, fra “Fashion Eclair” formen. Bag bundene ca. 10 minutter til de er gyldne.
Pynt:
Lav tynde strå ud af mørk chokolade og lad det sætte sig. Jeg klipper et lille hul i en sprøjtepose og “trækker” tynde strå.
Smelt mælkechokoladen og bland de hakkede nødder i. Tag de frosne mousser ud af fryseren og placer 2 tandstikker i hver. Dyp så hver enkelte mousse “stang” ned i chokoladen, så den dækker alle sider, og stil direkte på bunden efterfølgende. Fortsæt med resten.
Tag cremeuxen ud af køleskabet og sprøjt den på kagen. Ved at lave “zigzag” bevægelser. Pynt af med chokoladestrå og skovsyre.
Hejsa 🙂 Den lyder bare så lækker denne dessert! Tror du man ville kunne fryse hele desserten, med cremeuxen, og bare placere den på bunden inden servering?
Hej Lisbeth 🙂
det kan man sagtens. Jeg frøs selv nogle ned og serverede en anden dag 🙂
Forstår jeg rigtig at desserten serveres frozen?
Nej, den tør op i køleskab 🙂
Hvor kan jeg få passionsfrugt saft??
Vil gerne lave denne dessert til nytårsaften?
Hej Anja 🙂
har svaret dig på mail 🙂
Hvor lang tid er desserten om at tø op?
Et par timer i køleskab 🙂
Hej.
-skal fløde/husblas blandingen i nogatmoussen være helt kold inden det blandes med flødeskum?
Og
– skal bundene med i køleskabet når moussen skal tø op?
Og ved du evt om desserten kan stå i køleskab og optø fra fx om formiddagen til om aftenen uden at blive træls? 🤔🙂
Ikke helt kold, men heller ikke varm. Jeg bruger flødeskummet til at temperere massen med. Så lidt flødeskun i ad gangen.
Ja jeg har bundene med i køleskabet.
Det kan de godt. Mine stod 1 døgn 🙂 sæt en køkkenrulle ved siden af i køleskabet, den tiltrækker fugten 🙂
Når du skriver passionsfrugtsaft så går jeg ud fra det er saften fra en frisk passionsfrugt, som senere i opskriften bliver siget, så kernerne ikke er der mere ik? 🙂