Donut bidder med blåbærsukker

Donut bidder med blåbærsukker

Små donut hapsere, som egentlig er lavet ud fra rester af huller fra donuts. Det skal jo ikke gå til spilde.

Der er altså ikke noget der skal gå til spilde i det søde køkken. Så imens jeg var i køkkenet og lave almindelige donuts med glasur, kunne jeg jo bruge alle “hullerne” derfra, til at lave lidt ekstra hapsere. Det blev til disse små lækre bæster, rullet i blåbærsukker. MUMS!

Jeg har dog valgt at liste opskriften nedenfor, vil I nu bare vil lave disse nemme bidder.

Donut bidder med blåbærsukker

Dej:

125 ml mælk

50 g sukker

40 g smør

½ tsk salt

13 g gær

ca. 300 g hvedemel

1/4 tsk kardemomme

½ tsk vaniljepaste

1 æg

+ 2 l. olie til stegning

Sukker:

1 dl sukker

2 spsk frysetørret blåbærpulver

Fremgangsmåde:

Varm mælken op i en lille gryde. Kom smør, sukker og salt i en skål og hæld den varme mælk over. Rør rundt og lad det køle, til du kan holde en finger i, uden at det “brænder”.

Kom melet op i rørekedlen til røremaskinen, sammen med kardemomme og vanilje. Smuldr gæren ned i melet. Tilsæt den lune mælkeblanding og ægget.

Ælt ca. 5 minutter ved medium hastighed, til dejen er glat og smidig. Form til en kugle og dæk til med husholdningsfilm. Lad den hæve i ca. 1 time til halvanden, til den når dobbelt størrelse.

“Slå” dejen ned og form den igen til en kugle. Lad den hvile tildækket på køkkenbordet i 20 min.

Rul dejen ud på et meldrysset bord, til ca. 1-1,5 cm tyk. Stik ud med en ca 3 cm rund udstikker. Læg dem på bagepapir og lad dem efterhæve 20-30 minutter.

I en skål blandes sukker og blåbærpulver sammen.

Varm en gryde med olie op til 180 grader. Steg donutsne 1-1½ minut på hver side, ca. 5-7 stk. ad gangen. (hvis de er store, så færre i gryden samme tid). Tag op, og lad hurtigt dryppe af på et stykke køkkenrulle og rul dem straks i blåbærsukkeret.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

eight + 10 =


Translate »