Choko/karamel kiks

Choko/karamel kiks

Print This Post Print This Post

Sprøde kiks med skøn midte af chokolade/karamel. Kæmpe hit herhjemme!

Længe siden kære venner!

Det er ikke meget jeg får opdateret herinde – og det er der en grund til. Simpelthen fordi jeg ikke får bagt særligt meget. Når jeg kigger rundt på andre blogs eller på Instagram, kan jeg se at mange af mine kagekyndige “kolleger” har brugt coronatiden på en masse bagning, nytænkning og hvad ved jeg. Det har jeg ikke. Jeg er typen der bager når vi skal besøge folk vi holder af, til fester, når vi kan få lov at være værter og ja, når jeg kan forkæle andre med det. Det har der jo, af gode grunde, ikke været meget af det sidste år. MEN nu begynder det så småt at komme igen – og det betyder at jeg har fået mere og mere lyst til at gå i køkkenet igen! YAY!

Jeg starter ud med disse nemme, skønne chokolade/karamel kiks. Så læs med og få opskriften!

Og forresten, tak for at I har brugt bloggen en masse det sidste år, selvom jeg ikke har fået opdateret særlig meget. Det er dejligt at se.

Sine.

Choko/karamel kiks

Kiks:

350 g hvedemel

125 g flormelis

190 g blødt smør

1 stang vanilje

1 stort æg

7 g bagepulver

35 g kakaonibs

Chokolade karamel:

75 ml piskefløde

150 g sukker

lidt flagesalt

50 g mørk chokolade

Fremgangsmåde:

Kiksebund:

Skrab kornene ud af vaniljestangen, og kom alle ingredienserne om i en skål. Rør dejen kort sammen med hænderne, til dejen har samlet sig (pas på med at overarbejde den!). Stil dejen på køl i ca. 15 minutter, inden udrulning.

Rul dejen ud i 3 mm’s tykkelse i meget lidt mel. Udstik dejen med en glat udstikker på 5 cm. Læg bundene på en bageplade med bagepapir og bag bundene i en 170 graders varm ovn, i ca. 10-14 minutter (der er meget forskel på ovne når det gælder afbagning af kiks og lignende, derfor det store interval) til de er gyldne. Afkøl bundene på en rist.

Karamel:

Bring fløden til lige under kogepunktet og sæt til siden. I en anden gryde smeltes sukkeret til gylden karamel, ved svag varme. Tag gryden af varm og tilsæt fløden, lidt ad gangen. Rør kraftigt imens.

Kom chokolade og lidt salt i en skål og hæld den varme karamel henover. Lad karamellen smelte chokoladen. Rør til det hele har samlet sig. Lad karamellen køle lidt af på køkkenbordet, og kom på en sprøjtepose.

Par kiksene to og to, og sprøjt karamel på den ene af kiksene. Saml med den anden. Opbevar i en tætsluttende dåse.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

3 × one =


Translate »