Mini citron cupcakes med blåbærfrosting
Lavede disse små lækkerheder til min fars 40 års fødselsdag. De er himmelske!
Jeg elsker simpelthen citron og blåbær sammen, det er en fantastisk kombination.
Da min far blev 40 år, lavede jeg disse mini cupcakes, sammen med nogle mini choko/karamel cupcakes og en stor lagkage.
Jeg valgte at der skulle være denne lidt syrlige kage, fordi der var lagkagen og choko/karamel kagerne som var søde, og da det jo ikke er alle der lige er til det, er det rart med nogle muligheder.
Bunden i disse minicupcakes er citron cupcake og en skøn blåbærfrosting ligger så fint på toppen, så når man bider igennem den, giver det en helt fantastisk bid!
Opskriften på herlighederne får i her.
Ingredienser:
Citron mini cupcakes:
24 stk.
175 g blødt smør
175 g Flormelis
4 æg
175 g hvedemel
1½ tsk bagepulver
½ stang polynesisk vanilje
saft fra 1 citron
Blåbær Frosting:
200 g blødt smør
450 g flormelis
200 g blåbær
½ stang polynesisk vanilje
Pynt:
24 blåbær
skal fra 2 usprøjtede citron
Fremgangsmåde:
Mini cupcakes:
Forvarm ovnen til 170 grader.
Tag lidt af flormelisen ud på bordet, og skrab kornene fra vaniljestangen, og vend det sammen så kornene bliver skilt fra hinanden.
Pisk smør, flormelis og vanilje lyst og luftig.
Tilsæt de øvrige ingredienser, bortset fra citronsaften, og pisk til dejen er akkurat blandet.
Vend citronsaften forsigtigt i dejen.
Fordel dejen i 24 mini muffin forme og bag kagerne i 10-13 min.
Vær opmærksom på at bagetiden variere meget fra ovn til ovn, kagen skal give efter ved let tryk.
Lad kagerne køle af.
Blåbær frosting:
Giv bærrene et opkog med vaniljen i ca. 3 minutter.
Lad det køle helt af.
Pisk smørret blødt og tilsæt flormelisen lidt ad gangen, til en ensartet masse.
Blend bærrene så den bliver helt fin og glat og vend det forsigtigt sammen til en lækker frosting.
Hæld frostingen i en sprøjtepose med en stjernetyl i.
Dekorer cupcakesne, med blåbær og citron.
Hejsa.
Super flotte kager!
Vil det være muligt at sprøjte kagerne op dagen før de skal bruges, hvis de sættes på køl, eller kan frostingen ikke holde formen?😊
Det kan det godt ja ☺ når kagerne er med marengs frosting, skal de ikke på køl da de vil falde sammen. Jeg ville komme dem i en lufttæt beholder.
Hvis man laver med smørcreme skal de på køl (hvis smørcremen indeholder mælk) ☺
Hej Sine
Er det muligt at bruge frosne blåbær, som man koger op, i frostingen?
Mvh. Josefine
hej, ja det er det bestemt, det skal bare være fuldstændig kølet ned 🙂 god fornøjelse.
Hej Sine
Tak for superopskrifter!
Jeg har bagt ovenstående lækre citroncupcakes og skulle i dag lave frosting, men dens skilte, og selv om jeg puttede den på køl og frys, fortsatte den med at skille. Smørret var blødt, stuetemperatur, og de vilde blåbær var blevet nedkølet fra opkog i aftes og har slået på bordet ved siden af smørret, så var ikke køleskabskold… hvad har jeg mon gjort galt? Er det for meget væske at komme i? Den var nemlig ikke ret fast. Jo mere jeg kom i, jo mere skilte den.
Skal bage til en stor fest, så håber du kan hjælpe 😉
Taak!
Hej Rikke 🙂
Vendede du bærrene i, eller piskede du? og ja, det kan godt være at der har været for meget væske, den må gerne koge lidt ind 🙂 Det er altid tricky når man skal blande smør med en væske på den måde. Jeg har lavet frostingen mange gange efterhånden, og den er skilt et par gange – mest hvis jeg ikke har brugt lurpak smør. aner ikke hvorfor det har gjort en forskel. Jeg har faktisk lavet en lidt andet version af den, her https://cupcakesbysine.dk/opskrifter/cupcakes/citron-birkes-cupcakes-med-blaabaer-frosting/ som jeg selv synes er lidt nemmere at arbejde med 🙂
Mange tak, Sine. Ja, jeg vendte det ned i og med det samme skilte det. Jeg plejer altid at bruge lurpak – ikke sjovt nok ikke denne gang… så måske det er grunden, sammen med meget væske. Tak for andet bud,: den vil jeg afprøve .