Is-sandwich med Gold chokolade og karamel

Is-sandwich med Gold chokolade og karamel

Shout out til alle karamel og peanutbutter elskerne derude!

Print This Post Print This Post

Nemlig, denne is-sandwich går nemlig ud til alle jer, der ligesom jeg selv, er vild med karamel og peanutbutter. Når man mixer de to ting, med en cremet is og knasende saltkaramel kugler, så sker der noget ret skønt! Snasket og klistret, ja! men skønt!

De er faktisk super nemme at lave!

Og så er issandwiches jo bare skønne, se også disse.

Dette indlæg indeholder reklamelink markeret med *. Disse er med til at holde driften af siden, som jo er min skønne hobby.

Is-sandwich

Is:

5 dl piskefløde

1 dåse kondenseret mælk

1 tsk vaniljepaste

Karamelsauce

Salted Caramel Crisp pearls

Bunde:

200 g Gold chokolade, Callebaut* (reklamelink)

100 g peanutbutter

60 g peanuts

50 g cornflakes

Fremgangsmåde:

Is:

Beklæd en ca. 20×30 cm form med husholdningsfilm.

I en skål piskes fløde, kondenseret mælk og vanilje sammen, til det er en tyk og cremet masse. Vend lidt karamelsauce i. Spred halvdelen af isen ud i formen. Sprøjt karamelsauce ud på ismassen og drys med Crisp pearls. Fordel den resterende ismasse. Dæk til med husholdningsfilm og sæt i fryseren natten over.

Bunde:

Smelt chokolade i mikrobølgeovnen  og rør peanutbutter i. Blend kort peanuts og cornflakes sammen. Ikke til støv, men stadig til fint “smulder”. Rør det i chokoladeblandingen. 

Spred det ud på et stykke bagepapir. Lad det sætte sig lidt på køl (dog ikke helt stift, så hold øje). 

Hav en skål med kogende vand klar. Dyp en 6 cm rund udstikker i vandet og tør af. Stik bundene ud. Kom derefter bundene på frys. 

Samling:

Tag isen og bundene ud af fryseren.

Hav en skål med kogende vand klar. Brug den samme udstikker, som til bundene, og udstik isen. Placér et stykke is, mellem to bunde. Hav på frys til de skal serveres. 

TIP: Disse er gode at have i fryseren, til en lun dag hvor sulten lige melder sig. 



2 thoughts on “Is-sandwich med Gold chokolade og karamel”

  • Hej Sine.

    Jeg følger ihærdigt med og har lavet flere af dine opskrifter med god succes 🙂

    Jeg ville dog høre hvordan du opbevarer dine kager når du laver til større forsamlinger, f.eks. fødselsdage, bryllup eller barnedåb? Og lige et spørgsmål mere – hvor lang tid i forvejen laver du de forskellige kager?

    Mvh. Nina

    • Hej Nina 🙂

      Tusinde tak skal du have – dejligt du kan lide opskrifterne 🙂

      Jamen jeg har et ekstra køleskab og fryser, som jeg tager i brug når jeg laver til store forsamlinger. Planlægning er nøglen. Sætter mig ned og lægger en plan for hver mindste detalje. Og så sørger jeg for at hjælpe mig selv, med at lave de ting der kan laves og fryses, nogle dage før de sidste ting. Er det bryllupskage eller lignende, starter jeg som regel to dage før. Alt andet er lidt svært at svare på, for kommer lidt an på, hvad det er. Flødeboller laver jeg fx 3-4 dage før (synes de er bedst når de lige har sat sig) men lidt svært at sætte tid på 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

sixteen − 11 =


Translate »