Glitrende jule flødeboller

Glitrende jule flødeboller

Print This Post Print This Post

Glædelig 4. søndag i advent!  iiih, NU er det snart jul! 

4 dage! Julen er vitterligt lige om hjørnet!   Og idag er det den 4. søndag i advent – hvor skønt er det ikke lige <3

Igår var min kæreste og jeg ude og hente juletræ, og jeg gik og hørte julemusik på fuld udblæsning imens jeg gik og pyntede træet. Jeg glæder mig som et lille barn hvert år, til at pynte træet! Det er noget af det bedste ved jul!

Til denne dejlige dag skal der laves små fine flødeboller med glimmer på.

Bunden er bagt grov marcipan, skummet er med kirsebær og chokoladen er mørk – mums! 

Desuden har jeg brugt flødebolleskaller fra ODENSE marcipan, da jeg havde nogle hjemme, og det er dejligt nemt og fint! Men de er selvfølgelig ligeså skønne når der dyppes i chokolade!

Her får i mit bud på en juleflødebolle.

Håber i nyder jeres søndag <3

 

Bunde:

200 g Odense marcipan, Grov

Lidt flormelis til udrulning

Skum: 

60 g vand

90 g glukosesirup

200 g sukker

120 g past. æggehvider

15 g sukker

3-4 spsk frysetørret kirsebærpulver

Korn fra ½ vaniljestang

Derudover:

Flødebolleskaller

El. 400 g mørk chokolade, tempereret

Sølv dust (mit er fra Mill Mortar)

 

Fremgangsmåde:

Forvarm ovn til 180 grader.

Rul marcipanen ud i lidt sigtet flormelis og stik små runde bunde ud. Lidt større end en 5krone.

Placér på en papirbeklædt bageplade og bag dem i ovnen i 8-10 min, til de er gyldne. De bliver lidt mere sprøde, når de er kølet af.

Køl af på en rist.

DSC_0020

 

Vand, glukose og 200 g sukker bringes i kog.

Når siruppen når 110°C, startes piskning af æggehvider og 15 g sukker.

Når siruppen når 118°C, tages det af blusset og hældes forsigtigt i den piskede skum og piskes til det har stuetemperatur.

Mas vaniljekorn ud i lidt sukker og kom de op til skummet mens det pisker.

Kom også den frysetørrede kirsebær op i skummet og pisk det med rundt.

Hvis du bruger flødebolleskaller:
Kom skummet op i en sprøjtepose uden tyl, fyld skallen op (lad der være plads til bunden). Læg bunden på, og vupti, flødebolle! Dust med sølvpulveret ved hjælp af en lille pensel.

DSC_0021

Hvis du dypper i chokolade:
kom skummet i en sprøjtepose med en glat rund tyl og sprøjt det ud på de kolde marcipanbunde. Lad overfladen på skummet tørre i ca. 60 minutter

Temperer chokoladen og dyp dine flødeboller heri. Lad tørre helt. Når de er tørre pensles med sølvpulveret.

Enjoy!

DSC_0045

Dette er et sponsoreret indlæg.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

12 + 6 =


Translate »