Skovbær petit four

Skovbær petit four

Print This Post Print This Post

 Skovbær petit fours, er dejligt simple at lave, og kan forberedes i god tid. 

Dette indlæg indeholder affiliate links.

Disse lækre skovbær petit fours, består af en mørdejsbund, skovbærmousse og en lilla glaze. 

De har en skøn smag, og er væk på 2-3 bidder. Så man må gerne spise nogle stykker! 

Disse små hapsere blev serveret for et skønt vennepar vi har, samt til spilleaften med familien – begge var rigtig tilfredse med dem – så er jeg også! 

Jeg serverede også de lækreste macarons med Gold ganache og salt karamel – de er også ret så skønne!

Derudover serverede jeg også små panna cotta petit fours og brownie bidder – de opskrifter lander også snart på bloggen 🙂 

Lidt tips:

Der bliver rigeligt mørdej til Petit Foursne, brug det evt. til en tærte eller lignende – Find inspiration ved alle mine opskrifter der indeholder mørdej, her.

Jeg bliver tit spurgt om jeg smider overskydende glaze ud, altså det der ligger tilbage efter en kage er glazet, men NEJ det gør jeg ved gud ikke! jeg sørger altid for at have en bradepande under, med plastfilm i, så jeg nemt kan gemme det overskydende glaze til et andet projekt. Den kan også fryses! Så husk at gemme det og lad intet gå til spilde.

Skovbær Petit Fours

Mørdejsbund:

300 g hvedemel

100 g flormelis

150 g smør, stuetemp.

1 æg

½ stang polynesisk vanilje / 1 stang alm.vanilje

 

Skovbærmousse:

2 blade husblas

100 g frosne skovbær (hindbær, blåbær, jordbær, brombær, ribs)

60 g lyst rørsukker

2 dl piskefløde

½ tsk citronsaft

½ tsk vaniljepaste

 

Glaze:

4 blade husblas

110 hvidt sukker

100 g sødmælk

30 g glukosesirup

120 g hvid chokolade, Callebaut

lidt lilla pastafarve

Udstyr:

Silikomart Globe form

Fremgangsmåde:

Skovbærmousse:

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 15 minutter. 

Kog skovbær, rørsukker og citronsaft sammen i en gryde og lad det simre i 5 min. Sigt den varme grød igennem en si og over i en ren skål, så du kun har saften tilbage. Tilsæt straks den afdryppede, udblødte husblas og rør den ud i saften. Lad det køle til stuetemperatur. 

Pisk fløde og vanilje til let skum. Rør lidt af flødeskummet sammen med den lune skovbærsaft. Vend lidt mere af fløden i og til sidst vendes skovbærfløden over i den resterende flødeskum. Kom moussen i en sprøjtepose og fyld “Globe” formen op. Stil på frys i minimum 4 timer.

Mørdejsbund:

Skrab kornene ud af vaniljstangen. Rør vaniljekornene ud i lidt flormelis, for at skille kornene ad.

Kom alle ingredienserne op i en skål, og ælt kun til dejen lige akkurat er samlet.

Rul dejen ind i film, og lig på køl i 30-60 min. Forvarm ovnen til 200 grader, alm. ovn.

Rul dejen ud til ca. 3 mm tykkelse og stik bunden ud med en rund udstikker på ca. 5 cm. Bag bundende i ca. 8 min eller til de er let gyldne. Køl bundene af. 

Glaze:

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 15 min. 

Hæld sødmælk, glukosesirup og sukker i en gryde og bring det i kog ved middelvarme, til sukkeret er opløst.

Kom hvid chokolade op i en høj kande. Tilsæt lidt lilla farve. Hæld den varme mælkeblanding op til chokoladen og tilsæt husblassen. Blend det hele sammen med en stavblender (vigtigt at holde stavblenderen nede i massen, så der ikke dannes for mange luftbobler). Lad glazen køle ned ved stuetemperatur, til den har en temperatur der hedder 32-35 grader – først her er den klar til at blive hældt over de frosne kager.

Når glazen har opnået den ønskede temperatur, tages kagerne ud af fryseren og befries fra formen. Placér kagerne på en rist og hæld glazen over dem. Flyt forsigtigt de glazede kager til de afkølede mørdejsbunde og pynt dem med en enkelt skovsyre.

Lad kagerne tø op i køleskabet.



10 thoughts on “Skovbær petit four”

  • Din glaze – den er uden mirror glaze og uden kondenseret mælk – kan den også bruges til marmoreret glaze? Jeg synes glaze med kondenseret mælk blir for fed og sød og mirror gele er dyrt. Mwn troede egentlig at en af de to var en nødvendighed for at lave en god glaze. Hvad er dine tanker om det?

    • Jeg har endnu ikke lavet en glaze med kondenseret mælk eller mirror glaze, altid brugt denne og aldrig haft nogle problemer med den. Jeg har ikke brugt den til at lave spider-glaze (har jeg ikke forsøgt mig med endnu) men har forsøgt at marmore med flere farver osv og det har fungeret super fint 🙂

  • De ser simpelthen så lækre ud! Jeg har lige et par spørgsmål
    : bliver mørdejsbundene ikke bløde, når moussen tør op på den? Og lader du det tø op i køleskabet? Og i hvor lang tid? 🙂

    • Hej 🙂

      Tak skal du have! Nej, mørdejen når ikke at blive blød, da moussekagen er hurtig til at tø op. Disse kunne jeg godt finde på at tage ud og lade stå ved stuetemp (hvis det er max en time inden servering) ellers tø op i køleskabet. men de vil selvfølgelig blive bløde, hvis de står en hel dag på køl 🙂 Mine holdte sig fint 6-7 timer på køl 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

twelve + 6 =


Translate »