Kanelsnegle kage
Kanelsnegle er altid et kæmpe hit! Ved at bage dem som kage, undgår man at de hurtigt bliver tørre.
Dette indlæg indeholder affiliate links.
I dette kolde efterårsvejr er det ret skønt med sådan en kanelsnegle kage, når der skal hygges indendøres med stearinlys, varme tæpper og dårligt tv.
Jeg er ret vild med at bage denne kage, da jeg tit synes at kanelsnegle hurtigt bliver lidt tørre i kanten, især dagen efter. Og ved at lave sneglene til en kage, kan man have meget mere glasur på! Det må da næsten være det vigtigste ik?
Opskriften får i her under.
Dej:
100 g smør
2,5 dl mælk
50 g gær
50 g sukker
lidt salt
1 æg
400-500 g hvedemel
1 æg til strygelse
Fyld:
150 g blødt smør
5 spsk sukker
5 tsk kanel
lidt vanilje
Glasur:
Flormelis
Vand
Kakao
Fremgangsmåde:
Smuldr gæren ned i rørekedlen.
Smør og mælk kommes i en gryde og varmes over middel varme til smørret er smeltet. Når mælkesmørret er fingerlunt, hældes det over gæres og rør gæren ud.
Kom mel på mælken, derefter sukker, salt og æg og ælt det sammen med dejkrog. Tilsæt evt. mere mel, dejen skal være blød, men kunne formes.
Fugt et rent stykke viskestykke og læg over dejen. Lad den hæve tildækket i 30-40 min.
Imens laves fyldet.
Det bløde smør, sukker og kanel røres sammen i en skål. Stil til side.
Forvarm ovnen til 180 grader.
Når dejen har hævet, rulles den ud til en tykkelse på ca. ½ cm. Fyldet fordeles på dejen og rulles til en pølse. Skær ud i skiver af 2,5-3 cm stykket og sæt dem med en lille smule mellemrum i en springform (eller en bradepande) der har lidt høje kanter. Bag sneglene i ovnen i 15-20 min (hold øje med dem). De skal være gyldne og give efter ved tryk. De overskydende snegle kan du lave til endnu en kage eller bage som enkelte snegle i ca 12-15 min.
Lad kagen køle af og lav derefter en glasur og kom på.
Velbekomme.