5 forskellige slags marcipanæg
Rigtig god påske!
Påske byder jo selvfølgelig på påskeæg. Derfor har jeg idag lavet noget rigtig nemme og hurtige marcipanæg! 5 forskellige slags faktisk.
Så er der lidt at give væk til folk man holder af <3
Jeg lavede mine æg i marcipan og tilføjede forskellige smage. De varianter jeg lavede var:
Lakrids og citron, med hvid lakrids
Jordbær og kokos, med mælkechokolade
Blåbær og citron, med mælkechokolade
Nougat og krokant, med mørk chokolade
Nougat, med mørk chokolade
Men husk at dette kun er mine varianter og mine ideer, mulighederne er uendelige!
Ingredienser
Marcipanæg med Lakrids/citron:
4 stk
120 g Odense ren rå marcipan
2 tsk lakridssirup fra Johan Bülow
revet citronskal og lakridsgranulat til pynt
100 g hvid chokolade
Marcipanæg med Jordbær/kokos:
4 stk
120 g Odense ren rå marcipan
4 tsk frysetørret jordbærpulver (eller frysetørret jordbær, blendet fint)
2 spsk finthakket kokosmel + 1 spsk frysetørret jordbærpulver til pynt
100 g mælkechokolade
Marcipanæg med Blåbær/citron:
4 stk
120 g Odense ren rå marcipan
4 tsk frysetørret blåbærpulver (eller frysetørret blåbær, blendet fint)
revet citronskal og frysetørret blåbærpulver til pynt
100 g mælkechokolade
Marcipanæg med Nougat/krokant:
4 stk
120 g Odense ren rå marcipan
20 g blød nougat
10 g nødder
20 g sukker
100 g mørk chokolade
Marcipanæg med Nougat:
4 stk
120 g Odense ren rå marcipan
20 g blød nougat
100 g mørk chokolade
Fremgangsmåde
Lakrids-æg:
Del marcipanen i 4 lige store stykker på 30 g.
Lav en fordybning i hver af de 4 stykker, og fordel ½ tsk lakridssirup i hver. Fold nu marcipanen ind over siruppen og rul herefter til en kugle, og form kuglen så den får formen som et æg.
Lad ægget ligge og tørre lidt. Riv citronskallen. Hak herefter chokoladen og smelt den over vandbad.
Dyp æggene i chokoladen og sæt af på bagepapir. Drys med lakridsgranulat og revet citronskal.
Jordbær-æg:
Del marcipanen i 4 lige store stykker på 30 g.
Lav en fordybning i hver af de 4 stykker, og fordel 1 tsk jordbærpulver i hver. Fold nu marcipanen ind over pulveret og massér det godt sammen. Rul herefter til en kugle, og form kuglen så den får formen som et æg.
Lad ægget ligge og tørre lidt. Bland 1 spsk jordbærpulver med 2 spsk finthakket kokosmel.
Hak herefter chokoladen og smelt den over vandbad. Dyp æggene i chokoladen og sæt af på bagepapir. Drys med jordbær/kokosblandingen.
Blåbær-æg:
Del marcipanen i 4 lige store stykker på 30 g.
Lav en fordybning i hver af de 4 stykker, og fordel 1 tsk blåbærpulver i hver. Fold nu marcipanen ind over pulveret og massér det godt sammen. Rul herefter til en kugle, og form kuglen så den får formen som et æg.
Lad ægget ligge og tørre lidt. Riv lidt citronskal.
Hak herefter chokoladen og smelt den over vandbad. Dyp æggene i chokoladen og sæt af på bagepapir. Drys med revet citronskal og lidt blåbærpulver.
Nougat/krokant-æg:
Del marcipanen i 4 lige store stykker på 30 g.
Lav en fordybning i hver af de 4 stykker, og fordel 5 g nougat i hvert stykke. Fold nu marcipanen ind over nougaten. Rul herefter til en kugle, og form kuglen så den får formen som et æg.
Lad ægget ligge og tørre lidt.
På en pande smeltes sukker, og nødder vendes med på panden. Hæld ud på et stykke bagepapir og lad det køle helt af. Når det er afkølet, hakkes det helt fint, til næsten pulver.
Hak herefter chokoladen og smelt den over vandbad. Dyp æggene i chokoladen og sæt af på bagepapir. Drys med nøddekrokanten.
Nougat-æg:
Del marcipanen i 4 lige store stykker på 30 g.
Lav en fordybning i hver af de 4 stykker, og fordel 5 g nougat i hvert stykke. Fold nu marcipanen ind over nougaten. Rul herefter til en kugle, og form kuglen så den får formen som et æg.
Lad ægget ligge og tørre lidt.
Hak herefter chokoladen og smelt den over vandbad. Dyp æggene i chokoladen og sæt af på bagepapir.
Når de er størknet, tages den resterende chokolade og hældes på et cornet (kræmmerhus) lavet af bagepapir, og chokoladen sprøjtes fint på æggene.
Æggene er nu klar til fin indpakning og til at blive givet væk i gave eller nyde for sig selv <3
Dette er et sponsoreret indlæg.