Chokoladedrøm

Chokoladedrøm

Print This Post Print This Post

Denne chokoladekage er nu på min top 10!  Fugtige bunde og luftig chokoladesmørcreme… Himmelsk! 

Jeg går og har rigtig travlt for tiden, hvilket er super skønt! Men det tager lidt af min tid fra køkkenet!

Dog har jeg de sidste par dage nydt lidt tid i køkkenet da jeg har lavet mini cupcakes til konfirmation i dag – det er simpelthen noget af det bedste jeg ved – at stå med de små kager og nusse om dem. Ren hygge!

Jeg besluttede mig så for, at bage en lille lækker chokoladekage, som i nu får opskriften på her.

11200868_10203976301399898_7412427517715295454_n

Chokoladebunde:
16 cm springform

 4 æg

300 g sukker

1,5 dl sødmælk

60 g smør

225 g mel

25 g kakao

2 tsk. bagepulver

½ tsk. salt

 

Whipped chocolate buttercream:

170 g Lurpak

500 g flormelis

95 g kakao

60 ml piskefløde

2 tsk vaniljeekstrakt

1 knivspids salt

 

Pynt:

Jordbær

Hindbær

Pistacienødder

Spiseligt guld

Frysetørret hindbær

Spiselige blomster

11178338_10203976298839834_294520367791357049_n

Fremgangsmåde:

Forvarm ovnen til 160 grader, almindelig ovn.

Alle ingredienser skal have stuetemperatur.

Pisk æggene med piskeris i ca. 4 minutter på høj volume, til de er skummende. Tilsæt sukkeret og pisk yderligere 4-5 minutter til det hele har fået høj volume.

Bland de tørre ingredienser i en separat skål. Smelt smørret og bland det sammen med mælken.

Vend forsigtigt melet og smør-mælken i æggemassen med en dejskraber. Sørg for at komme godt ned i bunden af kedlen.

Smør springformen og hæld dejen i.

Bag kagen i ca. 40 min (husk at det varierer meget fra ovn til ovn og fra form til form)

Lad kagen køle lidt af i formen inden den tages ud til videre afkøling.

11205022_10203976298919836_6361714863148487374_n

Pisk smør og flormelis sammen med piskeriset, på medium hastighed, indtil det er lyst og skummende, jeg gav det ca. 5 minutter. Husk at skrab sider og bund af skålen, så alt bliver blandet med.

Stop nu med at piske, og tilsæt kakao, vanilje og salt.

Pisk sammen i ca. 30 sekunder ved lav hastighed. Tilsæt nu piskefløden 1 spsk ad gangen.

Når al fløden er tilsat, slukkes der for piskning og skålens sider skrabes.

Skru mixeren op på medium/høj hastighed og pisk i 3-5 minutter, til blandingen er let og luftig.

Frostingen vil skinne og se ud til at have luftbobler, det er præcis sådan den skal være.

Del kagen i tre.

Find dit ønskede kagefad og læg en lille klat smørcreme i midten, og placér første bund på fadet. Smørcremen hjælper med at holde kagen fast på fadet.

Læg en god klat smørcreme på bunden og smør det jævnt ud.

Gør det samme med næste bund.

Læg den sidste bund på, og smør kagen om med smørcremen.

Pynt kagen fint af, og sæt på køl indtil den skal nydes.

 11110166_10203976293639704_5961715177043999897_o



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

13 + 13 =


Translate »