Chokolade marengsskyer
Jeg synes altid jeg har en masse æggehvider på lager herhjemme! Men det er jo godt, så kan der altid laves flødeboller, små marengskys og disse store marengsskyer med lys chokolade.
Disse marengsskyer fandt jeg inspiration til, hos en af mine ynglingsbloggere, Passionforbaking.com – tjek hendes blog ud, den er skøn!
Min version er lavet med lys chokolade, da jeg lige havde en rest smeltet lys chokolade.
De er sprøde, smuldrende og lækre!
Og en god måde at bruge sine æggehvider på !
Marengsskyer:
ca. 20 stk.
7 æggehvider
450 g sukker
korn fra 1 vaniljestang
100 g smeltet chokolade
evt. 50-100 g grofthakkede, ristede nødder
Fremgangsmåde:
Forvarm ovnen til 100 grader (brug varmluft hvis du bager flere plader).
Kom æggehvider, sukker og vaniljekorn i en stor varmefast skål (jeg bruger den fra røremaskinen, da marengsen skal piskes deri).
Kom skålen over en gryde med simrende vand.
Pisk det ved hjælp af et piskeris og håndkraft, indtil sukkeret er opløst, dvs. at du ikke må kunne mærke sukkerkorn, hvis du gnider massen mellem to fingre.
Hvis ikke du bruger skålen fra rørekedlen, så kom nu massen over i røremaskinen og sæt piskeriset på. Tænd røremaskinen på lav hastighed og pisk i ca. 4 min. Øg hastigheden og pisk yderligere 4 min, eller til skålen ikke længere føles varm ved berøring.
Imens smeltes chokoladen og køles lidt af.
Hæld den smeltede chokolade i den nu færdigpisket marengs. Fold chokoladen forsigtig i, med en gummispatel. Fold ikke for meget! Vi vil jo gerne bevare en smule marmoreffekt (marmoreffekten er noget tydeligere med mørk chokolade).
Brug en isske eller to spiseskeer til at komme marengsen på papirbeklædte bageplader.
Bag/tør marengsen i ovnen i 2 timer. Sluk herefter ovnen, men lad marengsen stå i ovnen til dagen efter.
TIP : Vælger du at komme nødder i, skal de i marengsen INDEN chokoladen.