Skønne kærnemælkshorn
En skøn klassiker.
Jeg tror ikke at jeg kender nogle som IKKE kan lide et godt gammeldaws kærnemælkshorn.. For de er og bliver bare fantastisk lækre!
De er nemme at bikse sammen og smager godt både lune og kolde, og jeg synes de er perfekte i den blæsende tid, sammen med en kop varm kakao.
Håber I får en skøn dag!
Dej:
1,5 dl kærnemælk
50 g gær
2 spsk sukker
1 vaniljestang
2 æg
125 g blødt smør
400-500 g mel
1 knivspids salt
æg til pensling
Remonce:
100 g blødt smør
100 g sukker
100 g marcipan
1 tsk mel
Pynt:
Flormelis
vand
hakket pistacie
frysetørret hindbær
Fremgangsmåde:
Dej:
Lun kærnemælken i en gryde.
Kom gær og kærnemælk op i en rørekedel, og opløs gæren heri. Rør rundt. Tilføj halvdelen af melet, sukkeret, vaniljekorn, smør og æg, til rørekedlen og ælt sammen. Tilsæt salt og tilsæt den resterende mel lidt ad gangen. Ælt dejen til den er smidig.
Lad dejen hæve, overdækket, et lunt sted i 30-35 minutter.
Lav i mellemtiden remoncen og tænd ovnen på 185 grader.
Remonce og bagning:
Kom smør, sukker og marcipan op i en skål og pisk det sammen med elpisker. Tilsæt 1 tsk mel og bland det sammen. Kom remoncen i en sprøjtepose og læg den til side.
Del den hævede dej i to, og rul hvert stykke ud til et aflangt rektangel. Skær den ud i trekantede stykker. Sprøjt en klat remonce (ca. 1 tsk fuld) på den brede ende af hver trekant. Rul dejen sammen om remoncen til horn. Placer hornene på en bageplade beklædt med bagepapir.
Pensl hornene med sammenpisket æg, og lad dem hæve yderligere 25-30 minutter. Bag dem derefter i 14-18 min.
Pynt:
Lav en tyk glasur af vand og flormelis og kom i en sprøjtepose. Sprøjt glasur på de afkølede horn og pynt med hakket pistacie, frysetørret hindbær og skovbær knas. Eller hvad dit hjerte begærer!
God fornøjelse!