Søde candy canes

Søde candy canes

Print This Post Print This Post

Håber i alle har jer en dejlig weekend derude! 

Velkommen til den 5. låge i julekalenderen!

Disse er ret søde (synes jeg da selv), og så er de faktisk ret simple at lave!
Herhjemme er de i hvert fald faldet i god jord hos min kære kæreste – DET er en sejre i sig selv.

De består af en simpel småkagedej – smagen er meget henaf vaniljekranse faktisk – mums!

De er pyntet med noget farvet sukker jeg har haft købt i Los Angeles – men det er altså også ret nemt at lave selv!

DSC_0145

Stokke:

275 g hvedemel

150 g smør, i små tern

80 g sukker

1 æggeblomme

korn fra 1 vaniljestang

Rød pastafarve

Pynt:

past. æggehvide

Spiseligt rød glimmer el. Farvet sukker (rødt)

 

Fremgangsmåde:

Forvarm ovn til 180 grader.

Kom alle ingredienser op i rørekedlen og ælt det sammen med dejkrogen, til det er godt blandet. (må ikke æltes for meget)

Tag 2/3 af dejen op af rørekedlen og pak ind i film.

Den sidste 1/3 af dejen tilsættes lidt rød pastafarve, og æltes til det er helt blandet. Pak også denne dej ind i film. Læg begge deje på køl i ca. 1 time.

Tag dejene ud af køleskabet og lad dem hvile i ca. 10 min ved stuetemperatur.

Del hver dej i 3 dele.

DSC_0097

Rul dejene til pølser.

DSC_0098

Sno nu den røde pølse rundt om den hvide pølse. Og rul derefter til én glat og samlet. Fortsæt med de to andre stykker.

Skær pølsen i ca 8-10 cm stykker og bøj toppen ned. Læg på en bageplade med bagepapir.

DSC_0100

Bag i 10-12 min, til de er en smule gyldne i kanten.

Lad stokkene køle helt af.

Nu er det tid til at pynte de fine stokke, så de kan blive rigtig julet!

Hvis du ikke lige har det fine sukker som jeg har brugt, og ikke vil bruge spiseligt rødt glimmer, kan du selv lave noget ligeså fint! Det eneste du skal bruge er noget sukker, rød pastafarve og en plastpose. Kom sukker i posen og tilsæt noget rød pastafarve. Luk posen og massér posen så farven bliver fordelt rundt – er det ikke rødt nok, tilsættes mere farve.

DSC_0126

Ved hjælp af en lille pensel, pensles der nu med past. æggehvider, på de røde striber (vær omhyggelig med ikke at ramme det hvide område). Hold din stok henover skålen med sukker, og enten dyp stokken i, eller brug en teske til at fordele sukkeret. Ryst overskydende sukker af. Lad dem ligge og tørre lidt.

Børnene vil elske disse! Men de er ret herlige at servere for alle.

DSC_0147

 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

1 × three =


Translate »