Søde hjerte cookies
Er dette år fløjet væk, eller er det bare mig?
Dette indlæg indeholder reklame og/eller affiliate links.
Vi nærmer os julen med hastige skridt – er I juleklar? Det er jeg SLET ikke!
Vi er så heldige at have hele lejligheden fyldt af håndværkere denne uge, så har ingen julepynt fremme endnu.. Men heldigvis kan jeg nyde julen lidt hos familie.
Husker I at jeg sidste år havde lavet en julekalender til Jer? I kan stadig finde alle opskrifterne under kategorien “jul & højtider”.
Men men men, lige nu drejer det sig om disse yndige cookies med fine lyserøde hjerter i midten. Og de er så nemme at lave!
Jeg vil prøve at guide Jer igennem så godt jeg kan.
Og et lille fif til jer! Står I tit og mangler en ekstra bageplade til din ovn, når I bager småkager? Så kan I købe ekstra her.
Cookies:
275 g hvedemel
150 g smør, i små tern
85 g sukker
korn fra 1 vaniljestang
1 æggeblomme
pink pastafarve
Fremgangsmåde:
Kom alle ingredienserne op i rørekedlen og ælt det sammen med dejkrogen, til det er godt blandet sammen (ælt det ikke for meget). Tag ca. halvdelen af dejen fra og pak ind i film. Tilføj pastafarven til den resterende dej og kør dejen, til alt er indfarvet. Pak dejen ind i film og læg begge på køl i 1 time.
Tag den lyserøde dej ud af køleskabet. Rul den ud, så den er ca 1½ cm tyk. Med en lille hjerteudstikker (ca 2-3 cm i højden) stikker du en masse hjerter ud. Med lidt vand samler du hjerterne ovenpå hinanden. så du får ét langt hjerte. Kom i fryseren i 30 min.
Tag den ufarvede dej ud af køleskabet. Rul til små pølser. Tag nu hjerterne fra fryseren og placer dej”pølserne” hele vejen rundt om hjertene. Byg op, sådan at du har en rund dej til sidst. Hvis du kigger i enderne af din store rulle, kan du se hvordan dit snit ender op. Byg på til du er tilfreds. Rul dejen glat og kom på køl i endnu 1 time (eller natten over).
Skær enderne af og læg væk.
Skær nu din rulle i skiver af ca 4-5 mm og læg skiverne på en bageplade med bagepapir.
Forvarm ovn til 180 grader (170 grader varmluft, hvis du bager flere plader ad gangen).
Bag ca. 10 min eller til de er let gyldne.
Lad dem køle helt af inden du kommer dem i en kagedåse (eller spis dem med det samme – haps haps).