Cupcakes med rosmarin, jordbær og fløde
Det er ALT for længe siden at jeg har lavet cupcakes! Så nu blev der lavet lækre cupcakes, med et twist.
Disse vanilje cupcakes, med en midte af rosmarin marinerede jordbær og toppet af med flødeskum, har længe været i mine tanker, og nu skulle de dælme prøves af. De blev ret så lækre, hvis jeg da altså selv skal sige det.
Vanilje cupcakes:
18 stk
280 g hvedemel
2½ tsk bagepulver
1/4 tsk salt
115 g smør, stuetemp.
250 g sukker
1 stang vanilje
2 store æg, stuetemp.
3 dl mælk, stuetemp.
Marinerede jordbær:
150 g jordbær
1 spsk sukker
1 stilk rosmarin
Derudover:
0,5 l. fløde
2 spsk flormelis
jordbær, rosmarin og skovsyre til pynt
Fremgangsmåde:
Cupcake:
Forvarm ovnen til 180 grader og forbered en metal muffinform med papirforme.
Sigt mel, bagepulver og salt sammen i en skål og stil til siden.
Rør smør, sukker og kornene fra vaniljestangen sammen, i ca. 5 min. Tilsæt æggene ét ad gangen, til det lige har samlet sig. Tilsæt mælk og melblandingen, og rør langsomt sammen til dejen har samlet sig. Pas på med at piske for meget, så bliver kagen bare tung. Fyld dejen i de forberedte forme, ca. 2/3 op.
Bag i 18-20 min. og lad kagerne køle på en rist.
Marinerede jordbær:
Mens cupcakesne bager, kan du lave de marinerede jordbær.
Skyl og nip jordbærene og skær dem i små tern. Kom dem i en skål og tilsæt sukker, vend det rundt. Lig en stilk rosmarin ved og lad det trække 30 min. Står jordbærene længere tid, smag da på dem, og vurder om de smager nok af rosmarin, eller om stilken skal til at fjernes. Her var 30 min nok.
Pynt:
Når cupcakesne er helt afkølet, udhules de i midten, så der bliver plads til de marinerede jordbær.
Pisk fløde og flormelis til fast skum. Kom i en sprøjtepose med en stor stjernetyl, og sprøjt flødeskummet på kagerne. Pynt med friske jordbær, rosmarin og skovsyre.
Opbevar på køl indtil servering.