Efterårs muffins med æble og kanel
Lækre krydderier hører efteråret til! Disse muffins er med kanel, ingefær, skønne æbler og så lidt lækker karamel.
Efteråret er så skøn en tid på året.
De gyldne farver, bladene der falder, huer og handsker og varm kakao hjemme i stuen.
Ej at forglemme lækkert hjemmebag! Og når det skal være nemt, hurtigt og lækkert, er disse muffins lige sagen! Jeg har på fornemmelsen at jeg kommer til at bage dem mange gange henover det næste stykke tid! De er gode både lune og kolde. Mine holdte sig 4 dage, godt pakket ind.
Muffins:
12 store
300 g hvedemel
2 tsk bagepulver
180 g sukker
2 æg
2 tsk vaniljesukker
2 1/4 dl mælk
lidt salt
50 g smeltet smør
3 tsk kanel
1½ tsk stødt ingefær
2 æbler
100 g små karamel chunks (mine var dr. oetker)
lidt hakket mandler til toppen
Fremgangsmåde:
Forvarm ovnen til 200 grader.
Fjern kernehuset (og skrællen hvis du ønsker) fra æblerne og skær dem i tern. Kom dem i en skål og tilsæt evt. en tsk mel og vend æblerne rundt her (dette kan hjælpe med at forhindre at de falder til bunden), stil til side.
Bland mel, bagepulver, salt, sukker, vaniljesukker, kanel, stødt ingefær og 3/4 af karamelstykkerne (gem resten til toppen), sammen i en skål.
I en anden skål blandes æg, mælk og smeltet smør sammen. Hæld ægge-blandingen op til mel-blandingen og rør det sammen med en træske. Stop så snart dejen er ensartet.
Vend æbleternene i dejen.
Fordel dejen i forme og drys med de resterende karamelstykker og de hakkede mandler.
Bag til de er gyldne i ca. 20. min.
Køl af.
Hvor har du fundet de der karamel chunks?
Købte mine i Super Brugsen på et tidspunkt 🙂