Pinã Colada cupcakes

Pinã Colada cupcakes

Disse cupcakes er inspireret af den klassiske Pinã Colada cocktail.

Skønne cupcakes med et sommerligt touch! Lækre og yndige. 

Hvis man synes at det er for besværligt med ananasblomsten, så undlader man bare at lave den.

Pinã Colada cupcakes

12 stk

Ananasblomster:

1 lille ananas

lidt koncentret solbærsaft (hvis man vil have en lidt anden farve i midten af sin blomst, som jeg)

Ananaskompot:

1 lille ananas

110 g sukker

½ tsk vaniljepaste el. ½ stang vanilje

1-2 spsk Malibu (kan undlades og erstattes med vand)

Kokos cupcake:

100 g smør, stuetemp.

2 æg

200 g sukker

2 dl kokosmælk

1 tsk vaniljepaste

150 g hvedemel

50 g kokosmel 

2 tsk bagepulver

Marengs:

1,5 dl past. æggehvider.

300 g flormelis, sigtet.

Lidt vanilje efter smag.

Fremgangsmåde:

Ananasblomster:

Skær skrællen af ananassen og skær den i tynde skiver. Læg skiverne på en bageplade med bagepapir. Dryp en smule saft på hver blomst. 

Bag dem  i ovnen ved 100 grader i ca. 1½ time. Vend dem ca. halvvejs. 

Tag dem ud og lad dem tørre helt op på en bagerist. 

Ananaskompot:

Skær top og bund af ananassen. Fjern skrællen og stammen i midten af ananassen. Skær ananassen ud i små stykke og kom det det i en gryde, sammen med sukker og vanilje. Lad det koge ved lav varme. Rør godt indtil sukkeret er smeltet, og der begynder at dannes en mere sammenhængende kompot.

Tilsæt Malibu (eller vand). Lad det koge ved svag varme under omrøring i 15-20 minutter. Lad det køle helt af. Stil til side. 

Kokos cupcake:

Forvarm ovn til 175 grader. 

Pisk smør og sukker sammen, til det er lyst. Pisk æggene i, ét ad gangen. Tilsæt kokosmælk og vanilje, og pisk det med. 

Bland mel, kokosmel og bagepulver sammen i en skål og pisk det i. 

Hæld dejen i forme og bag i 20-25 minutter. Tjek med en tandstik, for at se om de er færdige (husk at alle ovne bager forskelligt)

Lad dem køle af. 

Udhul midten af cupcakesne og fyld hver eneste med ananaskompot.

Marengs og pynt:

Pisk hviderne stive og tilsæt flormelisen lidt ad gangen, samt vaniljen.

Pisk det til marengsen er sej og glat, i ca. 10 min. Kom i en sprøjtepose med en stjernetyl. Sprøjt den herefter direkte på kagerne og lad stå ved stuetemperatur.

Pynt af med ananasblomsterne.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

19 + 4 =


Translate »